Skocz do zawartości

[opony] Co do zestawu z Race King 2.2?

Signum51

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Niedawno kupiłem Race Kinga 2.2 (drut). Oponka jest na tyle roweru i jestem z niej zadowolony. W tygodniu jeżdżę w większości po asfalcie i bruku, a weekendami po puszczach, szutrach i polach.

Teraz potrzebuję drugiej opony na przód, bo fabryczna w moim Krossie kończy żywot :) Czy na teren jw. warto kupić drugiego RK? Czy może lepiej założyć X-Kinga, albo np. Geax Aka?

Z góry dzięki za porady :)

Napisano

Ja założyłem na tył Race Kinga 2.2 a na przód x-Kinga 2.2 i jest ok :) Podejrzewam, że też miałeś to ścierwo trailpac impac czy jakoś tak? :D

Napisano

Ja założyłem na tył Race Kinga 2.2 a na przód x-Kinga 2.2 i jest ok :) Podejrzewam, że też miałeś to ścierwo trailpac impac czy jakoś tak? :D

Haha, dokładnie! Syf jak nie wiem co :D Pokapowałem się, że to jakaś parodia jest, jak zaczęły po kolei wszystkie klocki odpadać - po dwóch miesiącach z tyłu zrobił się semislick :D

Właśnie też zastanawiam się, czy nie dać na przód X-kinga 2.2. Weekendami w puszczy na pewno byłoby fajnie... Tylko nie wiem jak na asfalcie? Jak się ten X-king toczy?

Napisano

będziesz zadowolony -, ja jestem ;)

Wszystko na to wskazuje :) Pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne - koła toczą się bardzo lekko i cicho, a w terene (np. na szyszkach) jest bardzo stabilnie. Podoba mi się, że wolno wytracają prędkość. Na RK mam przejechane na razie 600 km, a na XK dopiero 50 :) Więcej będę wiedział po urlopie, jak objadę Kaszuby i Bory Tucholskie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...