Skocz do zawartości

[700-900] Rower dla Dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Szukam roweru dla dziewczyny ( 172 wzrostu długość nogi 82 ).

Będzie to jej pierwszy "poważny" rower, żeby czasem mogła dołączyć do moich wycieczek  :laugh:

Rower ma być do jazdy rekreacyjnej 50% miasto i reszta 10-30 km wycieczki w terenie za miastem.

Znalazłem na allegro dwa rowery

http://allegro.pl/aluminiowy-spartacus-cross-model-2013-25-i3403082103.html

http://allegro.pl/spartacus-kola-28-cross-model-2013-25-i3378889456.html

Czy może polecacie coś innego ?

Rożnica w cenie to 200 zł. Moje pytanie jest więc takie czy warto dokładać te pieniądze, żeby dostać dodatkowo amortyzator, kasete zamiast wolnobiegu, i lepszą tylną przerzutkę ? Tym bardziej że budżet jest mocno ograniczony na ten moment

Jaka jest wytrzymałość tych rowerów ? Jaka rama będzie odpowiednia ? 19 ?. (rama ma być typu męskiego :) )

Napisano

Jesli chodzi o przekrok to 19" cali będzie ok ale wydaje mi się, że przy jej wzroście pozycja na rowerze będzie bardzo wyciągnięta co może bardzo niewygodne. Kaseta zamiast wolnobiegu jest lepszym rozwiązaniem, tylna przerzutka też. Amortyzator nie jest koniecznością ale jednak podczas wycieczek jesli będziecie zjeżdżać z asfaltu to na pewno przydatna rzecz.

Napisano

Ostatecznie zdołałem namówić dziewczynę na Lazaro Integral V3 w imię zasady na "tani rower stać tylko bogatych" wydatek raptem 150 zł a przeskok jakości osprzętu ogromny.

Dzięki i pozdrawiam :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.