aflo Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Mam manetki do przerzutek - SHIMANO Alivio SL-M430 Rapidfire Plus. Miałem mały upadek w lesie i po tym zdarzeniu w prawej nanetce dźwignie ocierają o siebie, ciężko zmieniać przełożenie, prawie niemożliwe. Byłem w 3 serwisach i nikt sie nie podejmuje wyprostowania, więc spróbuje sam. I teraz nie wiem czy rozkręcić i próbować prostować czy bez rozkręcania. Porównując z lewą dobrą manetką ciężko stwierdzić czy górna czy dolna dźwignia jest krzywa, więc chyba jedną w górę a drugą dół trzeba odgiąć?
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Napisano 17 Lipca 2013 Przytrzymaj kciukiem oś obrotu dźwigni a druga ręką nagnij w dół. Jak sie boisz to ją odkręć, jak sie da.
lyndowss Napisano 17 Lipca 2013 Napisano 17 Lipca 2013 Po mojemu obydwie w dół powinny pójść. Ogrzej to trochę przed odginaniem, bo Ci jeszcze strzeli. Zrób zdjęcie dobrej, albo najlepiej zdejmij obydwie i wtedy porównasz o ile i w którą stronę trzeba giąć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.