rowerowamartyna Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Cześć! właśnie wróciłam z wakacji. Chciałam się podzielić niezwykłym miejscem idealnym na wypady rowerowe różnego rodzaju. Chodzi mi dokładnie o Lubawkę. W okolicy jest kilka nieźle oznaczonych tras dla rowerów szosowych, trekingowych o różnym stopniu trudności ciągnących się przez łąki i góry. Najładniejsza i najspokojniejsza to ER 6 wzdłóż Bobru. Oprócz tego, że jeździ się po Polsce do Czech jest dosłownie rzut beretem, więc jeśli znudzą kogoś polskie szlaki moze szybko wskoczyć na czeskie. Poza szklakami dla szosówek, trekingówek jest mnóstwo dla górskich, czy MTB. Jako cel można wyznaczyć sobie zalew Bukówka, kolorowe jeziorka albo można podjechać sobie do skalnego miasta Adrspah w Czechach. Dobrze wcześniej zaopatrzyć się w mapkę tras, bo niestety w IT w tym roku nie mieli. No chyba, że dodrukują. Jeśli chodzi o nocleg to bardzo polecam pole namiotowe Kacperkowo (www.kacperkowo.eu). Świetne zaplecze, przemili ludzie. Moża rozbić się namiotem, przyjechać przyczepą lub wynająć pokój. Ceny nie wysokie. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.