Filkry22 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Witam czy amortyzator w tytule jest warty uwagi ? Powiedzcie mi proszę + i - tych amorków i takie podsumowanie który z nich jest najlepszy. http://disorder.pl/product.php?id_product=20 http://www.centrumrowerowe.pl/czesci/amortyzatory-rowerowe/widelce-amortyzowane/26-cali-mtb/p,amortyzator-omega-tnl-26-100mm-pm-v-brake-czarny-rst,23745.html http://www.roweroteka.pl/Amortyzator_rowerowy_RST_Blaze_100mm_przedni_2012-1971.htmlhttp://allegro.pl/amortyzator-suntour-xcr-lo-100mm-czarny-2013-pivot-i3346578212.html Moja jazda to ok. 60 % ubite ścieżki górskie, drogi polne i 40 % asfalt, droga rowerowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Powiedz ile ważysz i czy nie mógłbyś dołożyć 100 zł. Wiem, że tak można w kółko, ale za 100 więcej, masz Spinner SW7 z komorą powietrzną. Sam zmieniłem z XCR'a LO na SW7 i niebo, a ziemia, tym bardziej, że jestem lekki. Z tych wziąłbym XCR'a. Z 2-3 lata wytrzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Ważę ok 60 kg i rosnę. Łatwo powiedzieć dorzuć 100 zł, gorzej z wykonaniem. Wszędzie widzę tylko SW7 ze skokiem 80 mm a ja potrzebuję 100 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Wagę do SW7 masz odpowiednią, ja ważę tyle samo. Wiadomo, że 100zł piechotą nie chodzi, ale uwierz, z tych co podałeś, to pod Twoją wagą jako, tako będzie pracował jedynie XCR. I dlaczego potrzebujesz 100mm skoku ? Jeździłem na XCR z 100mm, zmieniłem i tych 20mm, których XCR, by i tak nigdy nie wykorzystał mi nie brakuje. Przy Twojej wadze z podanych przez Ciebie amortyzatorów, nie wykorzystasz więcej jak 70mm i to już na dobrym dobiciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Wolę jednak mieć to 100 mm skoku. Poczekam jeszcze na opinie innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 No ok Nie abym zachwalał jakoś specjalnie SW7, bo to nie klasa np. RS Reba. Aczkolwiek jeśli chcesz mieć 100mm skoku w sprężynowym amorku, który od biedy będzie wykorzystywał 60mm, to ok. Za lekki jesteś na tanią sprężynę. A jeśli chodzi o RST Gila ; miałem i to się nie uginało praktycznie w ogóle pod moją wagą, także ten wynalazek odpuść sobie na powitanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evolutionxtr Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Bierz xcr ,rst to badziew .Używany rs dart,tora . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Mówicie, że rst to badziew a w rowerach authora (chyba dobrze napisałem) są te amorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
evolutionxtr Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Mówicie, że rst to badziew a w rowerach authora (chyba dobrze napisałem) są te amorki ok author ma rst spec, trek ma sr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filkry22 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Myślę, że jakby te rst były złe to by ich nie sprzedawali w rowerach za 2 koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PjeseczeQ Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Taaaaaaa... W Author'ach za 2 koła jak już. Pan Mietek rowero-skręcywator całkiem niedawno poprawił mi humor propozycją Author'a Mystic - za 2k Acera, jedne z gorszych hydraulików i właśnie Gila. Interes życia, nie ma co. A teraz tak bardziej na temat - producenci muszą na czymś oszczędzać. Jak nie na takich pierdołach, o których "szary ludź" nie ma pojęcia (stery, korba, kaseta/wolnobieg, sztyca itd.), to na amortyzatorze chociażby - ot, wystarczy, że ma skok taki i taki + blokadę. Dla takiego "zwyczajnego" klienta powiedzmy jak jakiś całkiem ok Rock Shox czy inny Suntour ma np. skok 100 mm + blokadę na kierownicy, "dokładnie" tak samo jak jakiś tam zoom czy inny mustang, to po kiego wacława drążyć temat ? "To je przeca to samo". Ot, magia marketingu, niewiedza, czy co tam jeszcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 (edytowane) RST jak każdy producent ma lepsze i gorsze. Gorsze produkty w przypadku suntoura to np xct czy xcm . Dobre RST to np. First taki droższy odpowiednik Epicona . Nie można więc powiedzieć ze RST robi za przeproszeniem gówno Edytowane 17 Lipca 2013 przez jasinski21444 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Panowie, nawet marzocchi czy fox za 200zł to by było złom, nie można kupić nic dobrego za 200zł XCR jest sprawdzony choć nie jest specjalnie wytrzymały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pim Napisano 15 Stycznia 2014 Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Mam fajnego RST do sprzedania za grosze Mam fajnego RST do sprzedania za grosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Przepraszam za odkop ale nie znalazłem wielu opinii o tym amortyzatorze a miałbym pytanie: Czy tłumienie olejowe jakie posiada to zamknięty kartridż czy może coś a'la duro- tłumik w którym na własną rękę można zmienić olej wg własnych preferencji? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Zamknięty , zaprasowany na końcach tłumik więc nie rozbierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamikadze2014 Napisano 28 Kwietnia 2015 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi