Skocz do zawartości

[opony] w jaki sposób przechowywać

Piehursson

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób prawidłowo przechowywać opony rowerowe?

Mam 2 dodatkowe komplety opon a jako, że mieszkam w bloku to mam problem z ich przechowywaniem. Opony to druty i w tej chwili trzymam je na balkonie w pozycji stojącej. Są chronione przed światłem i deszczem ale czy to wystarczy czy jednak usmiechnąć się do rodziców i wywieźć je do ich garażu i tam je zostawiać (co jednak dla mnie byłoby trochę ale jednak kłopotliwe). A jesli garaż to w jaki spośób je przechowywać? Powiesić tak jak zazwyczaj robią to w sklepach?

Myślę że w sklepach najczęściej wieszają opony ale lepiej by było j aby je po prostu położyć na płask, gdyż przy wieszaniu nie wiadomo ile to będzie wisieć i jak a może być tak że po 1 roku zdejmiesz a one będą takie krzywe i jak będziesz pompował to musisz dużo barów, na wyprostowanie. :D

tak się zastanawiam.... położenie opony na płasko chyba tez będzie się przyczyniać do jej deformowania z biegiem czasu, chyba że do takiej opony włożyć dętkę i trochę podpompować aby zachowała swój kształt :whistling: chyba, że błądzę....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...