Piehursson Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 W jaki sposób prawidłowo przechowywać opony rowerowe? Mam 2 dodatkowe komplety opon a jako, że mieszkam w bloku to mam problem z ich przechowywaniem. Opony to druty i w tej chwili trzymam je na balkonie w pozycji stojącej. Są chronione przed światłem i deszczem ale czy to wystarczy czy jednak usmiechnąć się do rodziców i wywieźć je do ich garażu i tam je zostawiać (co jednak dla mnie byłoby trochę ale jednak kłopotliwe). A jesli garaż to w jaki spośób je przechowywać? Powiesić tak jak zazwyczaj robią to w sklepach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LUTY123 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Myślę że w sklepach najczęściej wieszają opony ale lepiej by było j aby je po prostu położyć na płask, gdyż przy wieszaniu nie wiadomo ile to będzie wisieć i jak a może być tak że po 1 roku zdejmiesz a one będą takie krzywe i jak będziesz pompował to musisz dużo barów, na wyprostowanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 tak się zastanawiam.... położenie opony na płasko chyba tez będzie się przyczyniać do jej deformowania z biegiem czasu, chyba że do takiej opony włożyć dętkę i trochę podpompować aby zachowała swój kształt chyba, że błądzę.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Moje sobie leżą za kanapą w pokoju na płasko jedna na drugiej i nic im nie dolega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s2power Napisano 16 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Jak nie masz zamiaru ich przechowywac 10 lat i nie sa dziwnie powyginane to niczym sie nie martw,chron przed sloncem i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piehursson Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 pewnie, że nie mam zamiar nimi od czasu do czasu żonglować, także każdy komplet pewnie będzie leżał góra kilka tygodni po czym będzie lądował na obręczach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.