Skocz do zawartości

[rama] Małe i średnie skoki - hardtail czy full?

Dubler

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaką ramę polecicie do skoków 0.5m-1m na dircie i skateparku? Która jest wytrzymalsza do tych celów?
Osobiście rozglądałem się za hornetem od dartmoora. Czy da się do ramy z taką geometrią wsadzić osprzęt z innego MTB (unibike evolution)?

Napisano

I znowu Hornet do dirtu... Hornet dobrze sprawdzi się do skoków ale w DH/FR, do dirtu Dart ma Two6play`a i Two4. Czemu Hornet się nie nada ? Bo jest strasznie stabilny i triku nie zrobisz.

Co do przekładania części z Unibike`a - Właściwie oprócz gripów i kapsla nic ci się nie przyda z niego ;)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Skatepark to ja sobie odpuszcze bo z mtb nie ma co szalec. Jak juz to cos w desen bikeparku ale z trickow nic oprocz bunnyhopow, wheele i pure jumpow na hopach nie mam zamiaru robic. Poza tym liczy sie dla mnie wygoda na wertepach.

Bardzo podoba mi sie geometria zarowno horneta jak i playerow ale chyba bym sie zdecydowal na dokladnie cos takiego fs... jakies sugestie?

Wytapane z neo v przy pomocy taptalk 2

Napisano

nie wiem czy 1000zł wystarczy na coś sensownego... To raczej ruchoma kwestia. Prosze uwzględnić że wygórowanych cudów nie potrzebuje ale coś sensownego, mocnego i wygodnego do jazdy również XC jednak by się przydało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...