Skocz do zawartości

[rower] pierwsza szosa, co muszę wiedzieć?

cici90

Rekomendowane odpowiedzi

No ja tam na rocznik ramy zbytnio nie patrze, o ile to nie carbon. Jak nie bedziesz robil po 100km ze srednia 40km/h, to bedziesz tylko smarowal lancuch i jezdzil... dlugie lata. W sumie nie wiadomo jaki rowerzysta nim jeździł. Zawsze możesz czekać na okazję życia, lub potargować się z tym gościem od colnago trochę. Z tych dwóch, wziąłbym colnago mimo wszystko.

dziękuję za wskazówki. Colnago mam możliwość podjechać i się przymierzyć. Mówisz że osprzęt i koła tego roweru są OK?

Jedyne co mi sie w nim nie podoba to że jest dość wysoki aż 59cm. Teoretycznie potrzebuję 56cm i na długość tyle ma.

Kolor mi się też nie podoba ale to Colnago widocznie taki musi być -)

Byłem ostatnio w rowerowym i przejechałem się na Defy 4. Rower bardzo wygodny. Tutaj ktoś pisał, że geometria nie jest wyścigowa, a rekreacyjna, więc do treningów się nada. Sam się zastanawiam nad tym modelem. Mogę go mieć nowego za 2300zł. Osprzęt nie powala, ale rama bardzo dobra. Do rozbudowy będzie w sam raz :)

Witam

Pozwolę sobie podpiąć się z moim dylematem. Nie wiem czy dobrze trafiłem ale w końcu temat o pierwszej szosówce to poniekąd ; )

Ostatnimi czasy sporo jeżdżę na moim góralu. Czasem ze znajomymi czasem sam jednak jak już wybierzemy się to trasa ma minimum 40-60 km. Ale w 90% jeżdżę po drogach rowerowych albo zwykłych drogach. Dlatego zacząłem się zastawiać czy nie kupić sobie szosówki i zacząć na niej trenować i tutaj pojawia się mój dylemat, ponieważ nie wiem czy nie zainwestować trochę w mojego górala (kross hexagon v3) i wtedy on by mi wystarczył (moim zdaniem jest on trochę za ciężki). Jeżeli miałbym kupować szosówkę to pewnie chciałbym ją złożyć samemu i powoli kupić cześć ponieważ na start miałbym ok. 1000 zł inna sprawa czy jest w ogóle sens inwestować w tego krossa? Brakuje mi opinii kogoś kto ma szosówkę i powie mi jak on widzi sprawę. 

Z góry dziękuje za wszystkie rady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...