Skocz do zawartości

[rower] Giant Roam 3

eustachy2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Chcę kupić rower crossowy. Jeżdżę po drogach asfaltowych i ubitych drogach polnych i leśnych, bardziej wymagające drogi pokonuję bardzo sporadczynie jak się przypadkiem trafi jakaś na szlaku. Mam jakieś 192-193 cm wzrostu, wewnętrzna długość nogi jakieś 92 cm. Mierzyłem się do wspomnianego w tytule roweru, jeździłem trochę przed sklepem, wszystko było fajnie - nawet bardzo fajnie, martwi mnie tylko niewielki luz między kroczem a górną rurą - jakieś 7, może 8 cm.

Mierzyłem też Meridę Crossway 20-V w rozmiarze, 55/22". Luz między kroczem a góną ramą znacznie większy (ze 12 cm), ale nie wiem. Może to dziwne, ale na Giancie czułem się dużo bardziej pewnie i stabilniej.

No i mam pytanie odnośnie Giantna, bo ten rower chociaż trochę drogi to mi się podoba wizualnie no i dobrze się na nim czułem, czy rama w rozmiarze XL/23" nie jest na mnie za duża zważywszy na te 7/8 cm od górnej rury do krocza?

Jeszcze mały edit. Wg wyliczeń, 92 cm * 0,63 (współczynnik znaleziony na stronie Kross dla roweru trekingowego) wychodzi 57,96 / 2,54 = 22,81889

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...