Skocz do zawartości

[Amortyzator] SR Suntour XCR piszczy i skrzypi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam problem z moim już paroletnim rowerkiem ( Kross Hexagon V6 bodajże 2008 czy 09'r.) a konkretnie z jego amorkiem. Ważę ok. 95-100kg, ale od dłuższego czasu martwi mnie straszne piszczenie amortyzatora po jego naciśnięciu. Amortyzator nie dość, że wciska się z duzym oporem ( prawdopodbnie przez to, że już trochę jest suchy ) to dodatkowo strasznie piszczy i skrzypi. Niestety suchy może być przez to, że stał cały zeszły rok i obecną zimę nie zabezpieczony zbytnio w blaszaku z powodu mojego wyjazdu za granicę. Byłem przed wyjazdem u lokalnego "speca" od rowerów i powiedział mi, że sam niestety nic z tym nie zrobi. Nasmarował jedynie i coś tam pogrzebał, ale amorek już wysechł. Powiedział, że winowajcą może być sprężyna. Pytanie tylko czy to rzeczywiście może być to ? I czy taką sprężynę można gdzieś jeszcze dostać oraz czy jej wymiana jest skomplikowana ? Pozdrawiam

Fakt, golenie są w niektórych miejscach przyrdzewiałe lecz niedużo . Smarowałem je lecz nic to nie daje zbytnio, a chciałbym trochę pojeździć do czasu zmiany roweru. A nie będę teraz wydawał kilkuset złotych na amortyzator, żeby na np.2 lata kupić nowy rower.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...