macsch69 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Czy można suszyć odzież w suszarkach? Obawy mam przede wszystkim o wkładki w spodenkach - czy nie ulegają deformacji?, oraz o "gumowe" lamówki na nogawkach, rękawkach itp. Pytam ponieważ kiedyś susząc kurtkę z zapinanymi na rzep mankietami, rozwarstwieniu uległy zapinki (rzep odkleił się od gumowej zapinki i "gumki" zmieniły swoją długość) Jak to wygląda z waszych doświadczeń? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ania1975 Napisano 19 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 Czy można suszyć odzież w suszarkach? Obawy mam przede wszystkim o wkładki w spodenkach - czy nie ulegają deformacji?, oraz o "gumowe" lamówki na nogawkach, rękawkach itp. Pytam ponieważ kiedyś susząc kurtkę z zapinanymi na rzep mankietami, rozwarstwieniu uległy zapinki (rzep odkleił się od gumowej zapinki i "gumki" zmieniły swoją długość) Jak to wygląda z waszych doświadczeń? Hej W okresie zimowym susze swoje ciuchy rowerowe w suszarce bebnowej i jak na razie raczej nie narzekam , raz tylko odkleil mi sie rzep z jednej rekawiczki ktory po prostu przyszylam ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macsch69 Napisano 23 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 Hej W okresie zimowym susze swoje ciuchy rowerowe w suszarce bebnowej i jak na razie raczej nie narzekam , raz tylko odkleil mi sie rzep z jednej rekawiczki ktory po prostu przyszylam ;-) Dzięki Spróbuję, może najpierw te komplety których nie używam Ciągle jednak obawiam się o lateksowe lamówki na rękawkach i nogawkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 23 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2013 A może tak by zacząć od czytania etykiet, wszywanych w ciuchy? "Do not tumble dry". Przekreslony kwadrat z wpisanym w nim okregiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokxz Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 A może tak by zacząć od czytania etykiet, wszywanych w ciuchy? "Do not tumble dry". Przekreslony kwadrat z wpisanym w nim okregiem. Jakby człowiek miał czytać te wszystkie etykiety to na nic innego by czasu nie miał. Ja suszę w suszarce bębnowej od długiego czasu i nic się złego nie dzieje. _______________ Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 W suszarce nie szuszę tylko kurtek membranowych, te schną w naturalny sposób, a że są jednowarstwowe to zajmuje to tylko chwilę. Wszystkie pozostałe ciuchy suszę mechanicznie wybierając "bezpieczny" program - raczej każda suszarka taki ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 25 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 Jakby człowiek miał czytać te wszystkie etykiety to na nic innego by czasu nie miał. Dziwna filozofia, instrukcji od telewizora też nie przeczytałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 4 Sierpnia 2013 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 też miałem obawy ostatnio czy można ale po ustawieniu programu do syntetyków i poziomu suszenia na niski po 15 minutach ciuchy były suche i nieuszkodzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.