Skocz do zawartości

[suszenie] w suszarce bębnowej

macsch69

Rekomendowane odpowiedzi

Czy można suszyć odzież w suszarkach?

Obawy mam przede wszystkim o wkładki w spodenkach - czy nie ulegają deformacji?,

oraz o "gumowe" lamówki na nogawkach, rękawkach itp.

Pytam ponieważ kiedyś susząc kurtkę z zapinanymi na rzep mankietami, rozwarstwieniu uległy zapinki (rzep odkleił się od gumowej zapinki i "gumki" zmieniły swoją długość)

Jak to wygląda z waszych doświadczeń?

Czy można suszyć odzież w suszarkach?

Obawy mam przede wszystkim o wkładki w spodenkach - czy nie ulegają deformacji?,

oraz o "gumowe" lamówki na nogawkach, rękawkach itp.

Pytam ponieważ kiedyś susząc kurtkę z zapinanymi na rzep mankietami, rozwarstwieniu uległy zapinki (rzep odkleił się od gumowej zapinki i "gumki" zmieniły swoją długość)

Jak to wygląda z waszych doświadczeń?

Hej 

W okresie zimowym susze swoje ciuchy rowerowe w suszarce bebnowej i jak na razie raczej nie narzekam , raz tylko odkleil mi sie rzep z jednej rekawiczki ktory po prostu przyszylam ;-)

Hej 

W okresie zimowym susze swoje ciuchy rowerowe w suszarce bebnowej i jak na razie raczej nie narzekam , raz tylko odkleil mi sie rzep z jednej rekawiczki ktory po prostu przyszylam ;-)

Dzięki

Spróbuję, może najpierw te komplety których nie używam :)

Ciągle jednak obawiam się o lateksowe lamówki na rękawkach i nogawkach.

A może tak by zacząć od czytania etykiet, wszywanych w ciuchy?

"Do not tumble dry". Przekreslony kwadrat z wpisanym w nim okregiem.

Jakby człowiek miał czytać te wszystkie etykiety to na nic innego by czasu nie miał. Ja suszę w suszarce bębnowej od długiego czasu i nic się złego nie dzieje.

Klik

W suszarce nie szuszę tylko kurtek membranowych, te schną w naturalny sposób, a że są jednowarstwowe to zajmuje to tylko chwilę. 
Wszystkie pozostałe ciuchy suszę mechanicznie wybierając "bezpieczny" program - raczej każda suszarka taki ma.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...