DodoM Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Nikt tutaj jeszcze nie testowal Kony, albo stwierdziliscie ze testowanie i ocenianie tego sprzetu mija sie z celem, te rowerki sa po prostu the best! Zgadzam sie Ale chetnie wymienie sie wrazeniami z wami Rower kupilem w przecenie w Skiteamie, fachowa obsluga, serwis na miejscu, gwarancjia itp. nie mozna narzekac Sprzet uzytkuje juz od paru ladnych miesiecy. Pojawily sie jakies trzaski w supporcie, ale po przegladzie gwarancyjnym panowie dokrecili korby i jest teraz ok! Wszystko ze soba ladnie wspolpracuje, chodzi cichutko, bez problemowo i lekko. Czuje sie pozytywna energie, plynaca z tego roweru, az chce sie jezdzic! Rower cudo, mimo, ze nie jest jakis super wyposarzony, nie ma hydraulikow itp. Polecam! Czekam na wasze opinie/wrazenia (sorki za brak polskich znakow, ale cos mi siadlo) Pozdrowko rowerowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanki Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Faktycznie ten rowerek w przecenie to świetna okazja.Fajna geometria no i marzoch...oemowy bo oemowy ale qrde w tej cenie to wypasik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 marcoch ? wydawalo mi sie ze kona fire mountain ma widelec sountur sf-xct ale to nie zmienia faktu ze rower jest OK za nie duze pieniadze.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jafo24 Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Super jest ten rowerek. Po co go testować? Tam się i tak nic nie popsuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
momaszek Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 KONA to naprawde konkretna i zaebysta marka!! A model Fire Mountain, pomimo swojej przyzwoitej "niskiej" ceny bardzo, ale to bardzo daje rade... Wiem coś o tym .... Ja póki co, przymierzam się do kupna KONY Blasta 2k6... tylko że mam malutki dylemacik, otóż model ten wyposażono w świetną ramę, natomiast nie wiem czy czasem w poprzednim modelu (2005) nie było lepszego osprzętu - musiał być, skoro rowerek ten spadł z ceną do 500 UK z 550 ale za tą kasę myślę, że się opłaca. A co Wy o tym sądzicie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DodoM Napisano 15 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Fakt, Blast 06' ramę ma niezłą, ale jak wspomniałeś osprzęt ciut gorszy...w starej Konie Blast (jak odmienić Blast? w starym Blascie ?? ) miałeś deore/deore, teraz Acera-X/Acera-X. Szczerze mówiąc nie znam nikogo, kto ma te przerzutki, może się okazać, że najnowszy model Acery jest gorszy od zeszłorocznego...nie wiem, to tylko moje przypuszczenia Ale chyba bym wziął tego nowego Blasta, chociaż czarny lakier na poprzednim mi się bardziej podobał, ale ta ramka rekompensuje wszystko...hehe w końcu to najważniejsza część roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stanki Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 marcoch ? wydawalo mi sie ze kona fire mountain ma widelec sountur sf-xct ale to nie zmienia faktu ze rower jest OK za nie duze pieniadze.. dokładnie to Marzocchi MZ Comp 100mm niezle i teraz stoi w skiteamie 1499 zł. Wogole polityka cenowa skiteamu jest ciekawa hmm ktoś kupuje u nich rowery nie przecenione ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DodoM Napisano 15 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 hehehe nieprzecenione? Chyba żartujesz, prawda? Gdyby nie było tych przecen prawie nikt by u nich nie kupował, pod koniec i na początku sezonu jest u nich szał Ja bym nie kupił nieprzecenionego roweru u nich...za drogo, jak na moje warunki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Sprzet uzytkuje juz od paru ladnych miesiecy. Napisz ile km przejechales. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
momaszek Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 (jak odmienić Blast? w starym Blascie ?? ) No chyba tak BLAST -> w BLAŚCIE (albo BLAST'cie ) ale ta ramka rekompensuje wszystko...hehe w końcu to najważniejsza część roweru No rama jest naprawde KONKRETNA - PANCERNA osprzęt w sumie mozna wymienić jesli okaże się słaby. Aczkolwiek będę szukał jeszcze modeli z 2005 roku - Cinder Cone i Blast. Bodajże CC miała HADESY hydrauliczne, lepszy amor Marzochi MZ-Race, Red Phoenix'y, no i LX z tyłu, a po przecenie stoi bodajże za 2500 zł więc za taką cene taki sprzęt się bardzo opłaca. W Blascie '05 rama ta sama co w CC, ale osprzęt już troszke słabszy, natomiast dużo lepszy niż w swoim odpowiedniku z '06. Fakt, faktem że w tych 2k6 rama jest naprawde zaebysta no ale.... Jeśli cos przeoczyłem to poprawcie! Natomiast chciałbym wiedzieć co Wy o tych dwóch modelach: Cinder Cone i Blast sądzicie (w dwóch rocznikach 2005 i 2006)?? thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DodoM Napisano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Napisz ile km przejechales. Juz mówię tak więc teraz to juz będzie prawie 400 km... nie tak dużo, ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość goldie Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 no własnie nad tym rowerem sie zastanawialem ale wybrałem Ghost'a EBS1 - pisz jak sie jeździ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DodoM Napisano 19 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Jezdzi sie wspaniale w porownaniu do mojego poprzedniego rowerku (jakis full makrokesz...) Naprawde rewelacja, rower czuje sie calym cialem (w ogole zaleta sztywniakow). Bardzo wygodna pozycja, plecy nie bola po dlugich dystansach, siodelko jak dla mnie idealne No nie wiem co tutaj napisac...po prostu cud miod i orzeszki, naprawde wspaniala maszyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 25 Maja 2006 Udostępnij Napisano 25 Maja 2006 To zarzuc fotami DodoM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DodoM Napisano 29 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Fotek na chwile obecną nie posiadam czekam aż tata wyruszy ze mna na jakąś wycieczkę, to wtedy zrobi mi zdjęcia "w akcji" Jak tylko je będę miał, to dam znać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
f16128 Napisano 31 Maja 2006 Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Też mi się wydaje że to piękny rowerek miałem okazję się na nim kawałeczek przejechać super miód, orzeszki itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Garry Napisano 11 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 mam mozliwosc kupienia tej kony, jednak tylko w rozmiarze 20" czy to nie ebdzie za duzo dla kogos kto ma ok 185cm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adass Napisano 14 Sierpnia 2006 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 bedzie akurat...w sam raz choc znam takich co powiedza ze za mala ja mam 20 cali przy 183cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebeq76 Napisano 2 Października 2006 Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Fakt, Blast 06' ramę ma niezłą, ale jak wspomniałeś osprzęt ciut gorszy...w starej Konie Blast (jak odmienić Blast? w starym Blascie ?? ) miałeś deore/deore, teraz Acera-X/Acera-X. Szczerze mówiąc nie znam nikogo, kto ma te przerzutki, może się okazać, że najnowszy model Acery jest gorszy od zeszłorocznego...nie wiem, to tylko moje przypuszczenia Ale chyba bym wziął tego nowego Blasta, chociaż czarny lakier na poprzednim mi się bardziej podobał, ale ta ramka rekompensuje wszystko...hehe w końcu to najważniejsza część roweru Ja się zdecydowałem na Blasta, zobaczymy, jak się będzie sprawdzał, na razie jeżdziłem kilkadziesiąt km. Pierwsze wrażenia: - rama pancerna, wydaje się solidniejsza niż w modelu 05 - przerzutki są super, manetka pozwala zmienić biegi z tyłu za jednym zamachem o 5 przełożeń! Testowałem Kona Caldera i tam, mimo XT dawało się zmienić tylko o 2, a przy mocnym wychyleniu palca o 3 biegi. To zadecydowało, że stwierdziłem, że nie ma tu wielkiej róznicy (oczywiście przy jeździe amatorskiej) - hamulce, mimo, że mechaniczne, działają bardzo dobrze, jeżeli ktoś ine będzie jeździł w maratonach, to spokojnie wystarczą, a koszty eksploatacji będą niższe (można samemu je serwisować, hydraulicznych już nie bardzo, no chyba, że ktoś jest uzdolniony :-) - amortyzator jak na razie bez zarzutu, mimo, że poskakałem trochę. Minusem były luzy na kasecie, ale to było od nowości (nie zauważyłem przy odbiorze) i w skiteamie mi wymienili na nowe koło (trzeba się było niestety trochę wykłócić o to). Póki co - bardzo fajny rower, z uniersalną ramą - można ja trochę pokatować i poskakać na niej, bo geometria nie jest typowo maratonowa, co akurat dla mnie jest dużym plusem. Jak zrobię więcej km, to opiszę dalsze wrażenia :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.