Grand231 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Witam borykam się z problemem w mojej treningówce, otóż podczas pedałowanie do góry pod obciążeniem korba rzęzi w okolicach lewego ramienia tzn. rzężenie dobiega z okolic wielopustu, mam taką korbę http://www.fotos.light-bikes.de/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=12926&g2_serialNumber=3, rzężenie pojawiło się po zmianie suportu z Aerozine na Token no i strasznie mnie denerwuje. Nie są to pedała pedały, gdyż podmieniłem i dalej to samo. Na łączeniu brak jest jakiegokolwiek wyczuwalnego luzu. Przedtem na suporcie Aerozine nic się nie działo - problem zaczął się pojawiać po zmianie na suport Token http://www.tokenproducts.com/index.php?option=product&language=en&mod=5&class=12&site=list&action=read&id=359&page=2. Jak zlikwidować to trzaskanie?, są do tego jakieś smary?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 te dekielki plastikowe od suportu zdejmowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Może po prostu zdejmij i przesmaruj wielowypust i inne jakieś tam łączenia przy zakładaniu. Powinno umilknąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Łożysko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 @@lyndowss, Łożysko. suport jest nowy, podobnie jak łożyska. Poprzednio był suport http://www.cyclomonster.com/cart/media/catalog/product/cache/1/image/4aaaee69da1ac0f10b4b27d0957cf7bf/b/b/bb30-adapter.jpg no ale on akurat bardzo luźno wchodził przez to wyrobiło się mocowanie - no ale nic wtedy nie strzelało w korbie. Może po prostu zdejmij i przesmaruj wielowypustCzy smar miedziany będzie odpowiedni do łączenia ramie wielopust ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Możesz sobie kombinować, ale i tak sprawdź to nowe łożysko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Możesz sobie kombinować, ale i tak sprawdź to nowe łożysko ... Tzn. jak mam to sprawdzić ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Najlepiej ręką, delikatnie zdjąć plastikową osłonę, sprawdzić czy nie ma luzu, czy równo płynnie się obraca, można nawet delikatnie zdjąć uszczelnienie łożyska i sprawdzić czy w środku nie pojawiła się rdza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Powodem stuków i rzężenia okazały się miski suportu - zamontowałem je na sucho, a press fit podobno trzeba wciskać ze smarem, wybiłem posmarowałem i wszystko ustało - nareszcie błoga cisza . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.