Pinecha08 Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Siema !A więc posiadam rower Master-GTIX Kliknij obrazek, aby powiększyćPrawie ten co na zdjęciu, lecz ja mam jeszcze tarcze z przodu lecz to nie istotne.1.Opis problemu pierwszego:Rozkręciłem przednie koło i tylnie koło. Z przodu gdy dostałem się do piast, były tam kuleczki, ale nie w koronce, po prostu same kuleczki. Nie było to nigdy ruszane więc nie wchodzi w grę to, że kiedyś tam coś pozmieniałem i dałem same kuleczki. Pytanie:Czy w tym rowerze w przedniej piaście powinny być same kuleczki ? Czy z koronką? 2.Opis problemu drugiego:Rozkręciłem tylnie koło, dostałem się do piast i tam również zastałem same kuleczki bez koronki dla nich. Nic nie było ruszane w tym kole od nowości, dopiero teraz sam rozkręciłem.Pytanie:Czy w tym rowerze w tylniej piaście powinny być same kuleczki ? Czy z koronką?Pozdrawiam, liczę na pomoc.
Kiciok Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Od dawna są same kuleczki. Jest to zwyczajnie trwalsze i bezproblemowe. Jeśli masz kłopot ze złożeniem, to najpierw nałóż smar, a potem je ładnie układaj na nim
BikoBiko Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Mogą być same kulki, mogą być w wiankach, to zależy od producenta piasty, nie roweru.
vitesse Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Naloz smar, wloz kulki i jeszcze doloz smaru, skrec i nadmiar smaru wytrzyj. Podobne sie czy w pakiecie suportu klasycznym, dac same kulki czy wianki ?
Kiciok Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 W suporcie też można dać same kulki, ale ile sztuk się daje bez koronek, to nie pamiętam
BikoBiko Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Na pewno tyle, żeby był luz na około 1 kulkę. Natomiast jest inny problem - kulki w wiankach nie zawsze mają, czy mogą mieć tę samą średnicę co bez wianków - zwłaszcza właśnie w suporcie.
vitesse Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Widaomo ze daje sie takiej samej srednicy kulki jak byly w wiankach
Pinecha08 Napisano 16 Lipca 2013 Autor Napisano 16 Lipca 2013 Dziękuję wam bardzo za te odpowiedzi. Ja dałem same kuleczki i dałem ich sztuk 9 dlaczego 9 ? Ponieważ tyle ich się tam ich mieściło i zostało miejsca na pół kulki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.