Skocz do zawartości

[Piasty]Kuleczki czy koronki w piaście ?

Pinecha08

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema !
A więc posiadam rower Master-GTIX 
2lw86dh.jpg
Kliknij obrazek, aby powiększyć
Prawie ten co na zdjęciu, lecz ja mam jeszcze tarcze z przodu lecz to nie istotne.
1.Opis problemu pierwszego:
Rozkręciłem przednie koło i tylnie koło. Z przodu gdy dostałem się do piast, były tam kuleczki, ale nie w koronce, po prostu same kuleczki. Nie było to nigdy ruszane więc nie wchodzi w grę to, że kiedyś tam coś pozmieniałem i dałem same kuleczki. 
Pytanie:
Czy w tym rowerze w przedniej piaście powinny być same kuleczki ? Czy z koronką? 

2.Opis problemu drugiego:
Rozkręciłem tylnie koło, dostałem się do piast i tam również zastałem same kuleczki bez koronki dla nich. Nic nie było ruszane w tym kole od nowości, dopiero teraz sam rozkręciłem.
Pytanie:
Czy w tym rowerze w tylniej piaście powinny być same kuleczki ? Czy z koronką?

Pozdrawiam, liczę na pomoc.

Napisano

Od dawna są same kuleczki. Jest to zwyczajnie trwalsze i bezproblemowe.

Jeśli masz kłopot ze złożeniem, to najpierw nałóż smar, a potem je ładnie układaj na nim ;)

Napisano

Naloz smar, wloz kulki i jeszcze doloz smaru, skrec i nadmiar smaru wytrzyj.

Podobne sie czy w pakiecie suportu klasycznym, dac same kulki czy wianki ?

Napisano

Na pewno tyle, żeby był luz na około 1 kulkę.

Natomiast jest inny problem - kulki w wiankach nie zawsze mają, czy mogą mieć tę samą średnicę co bez wianków - zwłaszcza właśnie w suporcie.

Napisano

Dziękuję wam bardzo za te odpowiedzi. 

Ja dałem same kuleczki i dałem ich sztuk 9 dlaczego 9 ? Ponieważ tyle ich się tam ich mieściło i zostało miejsca na pół kulki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...