Skocz do zawartości

[poznań starołęka] rowerowe czwartki

bartek79

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

My byliśmy z chłopakami właśnie jakieś dwa miesiące temu. Ale w niedzielę udało mi się zahaczyć z kumplem o Dziewiczą. Pojeździliśmy 1,5 godz. i trzeba było jechać dalej. I pozostał niedosyt :)  

Napisano

Marcin, wybacz, że dopiero teraz piszę, ale mam urlop i przez parę dni nie było mnie na miejscu. Poprzedni czwartek wypadł z kalendarza rowerowego. Najbliższy, czyli 22.08 jest jak najbardziej aktualny. 18:15 przed sklepem i ruszamy. Trasa: szlak łabędzi, przejazd mostem do Puszczykowa i wbijamy na nadwarciański - powrót przez Dębinę. Jest jeszcze druga opcja (ale tylko w przypadku, gdy nie będzie zbyt mokro) - Malta i zabawa na górkach, zjazdy i takie tam... ;) Będziemy głosować, gdy się spotkamy ;)

I też pewnie pomyślimy coś o niedzieli. Powrót na Dziewiczą Górę chodzi nam po głowach...

Bartku jakim mostem do Puszczykowa?

Napisano

Bartku jakim mostem do Puszczykowa?

Prawdę mówiąc, nie wiem, jak nazywa się ten most. Ze szlaku łabędziego wyskakujemy na drogę 431. W lewo na Rogalin, w prawo na Mosinę. Ulica zwie się Mocka. Skręcamy w prawo, za mostem jakiś kilometr znów w prawo i wbijamy na nadwarciański.

Napisano

Prawdę mówiąc, nie wiem, jak nazywa się ten most. Ze szlaku łabędziego wyskakujemy na drogę 431. W lewo na Rogalin, w prawo na Mosinę. Ulica zwie się Mocka. Skręcamy w prawo, za mostem jakiś kilometr znów w prawo i wbijamy na nadwarciański.

AAAaa ten w Niwce, a powiedz mi jak czasowo to mniej więcej wygląda? O której planujesz być w Puszczykowie, oraz ile to km mniej więcej?

Napisano

Do zobaczenia jutro ;) Pogadamy o dziewiczej w jakiś weekend może ;)

To do jutra, Marcinie :)

westik, no właśnie - Niwka, czy też Stara Niwka :)

Jeśli jutro pojedziemy Łabędzi/Nadwarciański, to (biorąc pod uwagę start punkt 18:15 z Książęcej) myślę, że na moście będziemy w okolicach 19:15. Od Książęcej jest to ok.20km, z czego połowa to teren. Cała trasa, którą robimy ma ok 40km. Przewaga terenu. Czas? Różnie, w zależności jakim składem jedziemy. Od 1:35min do ponad 2 godzin.

Ale... zapowiada się na to, że jutro jednak górki na Malcie i Antoninek (lobby zjazdowo-podjazdowe zwycięża), a szlak Ł/N za tydzień.

Licząc provid'a i mnie będzie przynajmniej pięć osób.

Napisano

To do jutra, Marcinie :)

westik, no właśnie - Niwka, czy też Stara Niwka :)

Jeśli jutro pojedziemy Łabędzi/Nadwarciański, to (biorąc pod uwagę start punkt 18:15 z Książęcej) myślę, że na moście będziemy w okolicach 19:15. Od Książęcej jest to ok.20km, z czego połowa to teren. Cała trasa, którą robimy ma ok 40km. Przewaga terenu. Czas? Różnie, w zależności jakim składem jedziemy. Od 1:35min do ponad 2 godzin.

Ale... zapowiada się na to, że jutro jednak górki na Malcie i Antoninek (lobby zjazdowo-podjazdowe zwycięża), a szlak Ł/N za tydzień.

Licząc provid'a i mnie będzie przynajmniej pięć osób.

To w takim razie beze mnie, ale będę gdzieś po drodze Was mijał :)

Napisano

To w takim razie beze mnie, ale będę gdzieś po drodze Was mijał :)

westik, ale dlaczego? Malta Ci nie odpowiada? Jeśli tak, to w następny czwartek bankowo jedziemy szlak Ł/N, więc serdecznie zapraszam! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...