rodszyld69 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Jakoś nie narzekam na "czułość" swojej Reby. Jesli będziesz chciał aby amortyzator Ci bardziej wybierał nierówności po prostu dasz troszkę mniej powietrza niz to jest sugerowane pod twoją wagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 przy nie właściwym serwisie amortyzatora. Co masz na myśli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Co masz na myśli?? Raz na rok lub dwa trzeba amortyzatorowi zrobić przegląd. Jeśli się na tym znasz lub masz smykałkę do technicznych spraw to możesz to zrobić samemu, jeśli nie to trzeba oddać do serwisu. Instrukcje jak to zrobić samemu znajdziesz w tym dziale http://www.forumrowerowe.org/forum/31-amortyzatory-rowerowe-przodtyl/ , do niektórych amortyzatorów instrukcje sa też na youtubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Coś nie mogę tematu znaleźć możesz mniej więcej rzucić na czym polega ten serwis? Wymiana powietrza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Coś nie mogę tematu znaleźć możesz mniej więcej rzucić na czym polega ten serwis? przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 O Boże!! Chyba szybciej kupie nowy niż to zrobię. Hahaha dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirskee Napisano 22 Marca 2015 Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Czy lepiej kupić nowy rower, czy używany z poprzedniego sezonu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 czy używany z poprzedniego sezonu ? To zależy od ceny i stanu technicznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirskee Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 To zależy od ceny i stanu technicznego. czy coś takiego jest w dobrej cenie i dorym stanie: Specialized Ariel Cube Analog Cube Attention Cube Acid Trek X-Caliber 8 Canyon Yellowstone Scott Aspect Wszystkie są w moim zasięgu finansowym, największą uwagę przyciągnął TREK i SCOTT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 No tak przyszedł i namieszał w głowie, teraz to i ja nie wiem czy kupować nowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirskee Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 za 2800 kupię Cube Analog, albo Krossa B4, a te używane to co najmniej o klasę wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 za 2800 kupię Cube Analog, albo Krossa B4, a te używane to co najmniej o klasę wyżej Tak tak ale to zawsze używane. Jestem trochę przeciwnikiem używanych sprzętów nigdy nie wiadomo jak ktoś na tym jeździł czy delikatnie przełączał biegi etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Wszystkie są w moim zasięgu finansowym, największą uwagę przyciągnął TREK i SCOTT. Jaki jest Twój wzrost Co do używek to najlepiej jest jak masz możliwość osobistego przeglądu roweru. Rowery te są po testach więc lekko nie miały podczas objeżdżania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Tak swoją drogą ten Cube analog 2015 całkiem fajny jest. Kolego Rodszyld69 opowiedz cos o nim jak się ma w porównaniu do krossa b4 2014 i rometa ramblera 29 r-line 1.0??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirskee Napisano 23 Marca 2015 Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 Jaki jest Twój wzrost 181, noga 82, Co do używek to najlepiej jest jak masz możliwość osobistego przeglądu roweru mam możliwość osobistego przeglądu roweru, tylko nie jestem pewien, czy jestem w stanie sam ocenić stan tego roweru, (czy może jest tak jak np. z samochodami, handlarz wie, co zrobić, żeby "przeciętny" kupujący nic nie zobaczył. Rowery te są po testach więc lekko nie miały podczas objeżdżania. Tak właśnie podejrzewam, zwłaszcza jeżeli podchodzisz do testów, z myślą ile dany obiekt jest w stanie wytrzymać. Na pewno z moją amatorską jazdą nie dostanie połowy tych obciążeń. Także skoro zniósł testy, to będzie jakoś się sprawował. rozmawiałem ze sprzedawcą - jest w stanie zejść ~100 PLN, także cena robi się jeszcze bardziej atrakcyjna; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 jak się ma w porównaniu do krossa b4 2014 i rometa ramblera 29 r-line 1.0 z tych trzech Romet ma najlepszy osprzęt, ramę ma z główką taperowaną. Kross osprzęt ma porównywalny do Cuba z lekką przewagą dla B4. Cube ma w ramie otwory pod bagażnik. tylko nie jestem pewien, czy jestem w stanie sam ocenić stan tego roweru, Stan napędu jest dość łatwo ocenić, gorzej w tym przypadku z hamulcami i amortyzatorem. (czy może jest tak jak np. z samochodami, handlarz wie, co zrobić, żeby "przeciętny" kupujący nic nie zobaczył. Tak jest ze wszystkim samochodami, rowerami czy komputerami itp. Im mniej się kupujący zna tym łatwiej jest mu sprzedać wadliwy towar (zwłaszcza używany gdzie nie ma gwarancji). Na pewno z moją amatorską jazdą nie dostanie połowy tych obciążeń. Także skoro zniósł testy, to będzie jakoś się sprawował. Spytaj się o gwarancję na dany rower. Może trafi Ci się w dobrym stanie ale z używką to loteria, tym bardziej jak nie masz doświadczenia w zakupie używanego sprzętu. przestań myśleć o cenie a skup się bardziej na technicznych sprawach bo te 100 zł gratisu może kosztować znacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirskee Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Może trafi Ci się w dobrym stanie ale z używką to loteria Czy mam rozumieć, że w przypadku niedoświadczonego rowerzysty, kupno używki nie jest dobrym pomysłem? Czy spośród podanych wcześniej przeze mnie modeli (używanych), któryś wygląda dobrze ? Czy oprócz Kross b4, Cube Analoga, Rometa Ramblera, są inne ciekawe rowery, którymi warto się zainteresować ? (oczywiście w granicach budżetu) Przeglądając rowery, patrząc na osprzęt, na co zwrócić największą uwagę ? Tzn, co mi najbardziej się przyda? Lepszy amortyzator, czy np. tylna przerzutka. Chodzi mi raczej o klasyfikację jakie są najważniejsze elementy roweru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 że w przypadku niedoświadczonego rowerzysty, kupno używki nie jest dobrym pomysłem Chyba że masz znajomego/kolegę który się trochę zna i ma chęć podjechania z tobą do oglądnięcia roweru. Czy spośród podanych wcześniej przeze mnie modeli (używanych), któryś wygląda dobrze To co można wywnioskować ze zdjęć to wszystkie wyglądają dobrze. Jaki jest stan faktyczny hamulców, amortyzatora, piast czy też ramy to najlepiej zrobić osobiście. Czy oprócz Kross b4, Cube Analoga, Rometa Ramblera, są inne ciekawe rowery, którymi warto się zainteresować ? Byś musiał poszukać w necie może trafisz na jakąś perełkę. Ja ze względu że nie poszukuję roweru nie jest z tematem na bieżąco. Lepszy amortyzator, czy np. tylna przerzutka. Chodzi mi raczej o klasyfikację jakie są najważniejsze elementy roweru W rowerze najdroższe są: rama, amortyzator, koła i na to najpierw bym zwracał uwagę. Później hamulce i napęd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pejot1975 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 kirskee moze zobacz u zachodnich sasiadow? ZR Radom Team 7.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Cube ma w ramie otwory pod bagażnik. HAHAHA!!! Widzę że żarty się ciebie trzymają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Widzę że żarty się ciebie trzymają Dlaczego, niektórzy szukają specjalnie roweru mtb na wyprawy aby można było zamontować bagażnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirskee Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 ZR Radom Team 7.0 Fajnie to wygląda ale sprowadzanie z zagranicy jakoś niekoniecznie mi pasuje. Od polskiego dystrybutora kilka stówek więcej kosztuje, więc już wylatuje z mojego budżetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mcdrive Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 A co sądzicie o tym http://nrowery.pl/2015/mtb-29/cayon-dr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rodszyld69 Napisano 24 Marca 2015 Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Rower dobrze wyposażony jak na swoją cenę, wart jest rozważenia ewentualnego zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kirskee Napisano 25 Marca 2015 Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Trochę tego wszystkiego się przewinęło, a ja ciągle mam mętlik niemniej jednak, na pewno poinformuję o zakupie, cokolwiek by to było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi