evo Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 jak dla mnie jest za nisko kierownica Jak wysoko potrzebujesz? W 29er kiery są i tak wysoko, zwłaszcza na mostku na + i giętej, śmiało można mieć nawet na wysokości na 103 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ridee Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 Kolego poszperałem dzisiaj i bez problemu kupisz Dextera 29era w ramie 21 Nie ma z tym żadnego kłopotu !!! Na stronkach rowerowych jest sporo ofert i możesz go zamówić bez kłopotu i to ze zniżką nawet. Ja czekam na swojego, zamówiłem dzisiaj w sklepie w Łodzi - ma być pod koniec tyg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 15 Maja 2012 Udostępnij Napisano 15 Maja 2012 (edytowane) Jak wysoko potrzebujesz? nie mam pojecia - nie robilem rozeznaniachodzi o pozycje na rowerze a nie o konkretna wysokosc na B3 rama jest prawie w poziomie... i wcale nie jest taka duza (najwiekszy rozmiar) co niesie za soba ta dziwna pozycje tak wiec kross kompletnie juz odpada w scottcie (czy jak to sie powinno odmieniac?) rama idzie ku gorze + wygieta kierownica = idealna pozycja dla kogos mojego wzrostu jadac na nim pierwszy raz czulem sie tak jakbym znal go od dawna Kolego poszperałem dzisiaj i bez problemu kupisz Dextera 29era w ramie 21 jest jedna sztuka na allegro (potwierdzona!)ale wolalbym kupic na miejscu... wczoraj wpadlem na jeszcze inny pomysl podzwonie po sklepach z sasiednich miast do kolobrzegu mam 40km a do slupska 60km moze tam sie znajdzie jakas ciekawa 29-tka w moim rozmiarze A Tak w ogóle, to spotkałem się z wieloma negatywnymi opiniami co do AUthora Dextera i zastanawiam się... WHY ? na pewno czesc tyczy sie dlugiej ramy... a reszta? sam nie wiem Edytowane 15 Maja 2012 przez DIYaudioPawelS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ridee Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 na pewno czesc tyczy sie dlugiej ramy... a reszta? sam nie wiem Dżizas (jakby to powiedziały Galerianki ) - sprawdzałem długość ramy authora Dextera 21 i Unibike evo 29 i odpowiednio: Dexter 29 - 62,5 Evo 29 - 61,2 To różnica 1.3 cm ! Przy czym Author ma krótszy mostek. Dla mnie to akurat duży plus bo przy swoim wzroście (194 cm) mam w miarę krótkie nogi - Jeansy nosze na długość 34, gdzie większość pewnie 36. Zresztą bądźmy szczerzy - zakup roweru z tego przedziału cenowego ma służyć rekreacji - w większości z nas zrzuceniu wagi, ruszeniu się z domu od biurka, czy od naszych ukochanych kobiet, które w sobotę gonią nas do sprzątania mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 sprawdzałem długość ramy authora Dextera 21 i Unibike evo 29 i odpowiednio: Dexter 29 - 62,5 Evo 29 - 61,2 to dobrze - mam zamiar jechac zobaczyc EVO (o ile beda na stanie) przy swoim wzroście (194 cm) mam w miarę krótkie nogi - Jeansy nosze na długość 34, gdzie większość pewnie 36. nie jest tak zle. mi 36 troche sie ciagnie po ziemi Zresztą bądźmy szczerzy - zakup roweru z tego przedziału cenowego ma służyć rekreacji - w większości z nas zrzuceniu wagi, ruszeniu się z domu od biurka, czy od naszych ukochanych kobiet, które w sobotę gonią nas do sprzątania mieszkania jakby tak bylo to bym juz dawno kupil SCOTTa razem z rowerem dla mojej dziewczyny ja niestety czasami lubie poszalec. a ze mialem mala (jakies 10 lat) przerwe w wyczynowej jezdzie to zaczynam od tanszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukmaster Napisano 16 Maja 2012 Udostępnij Napisano 16 Maja 2012 czyli jak kupic to unibike? a modyfikacje moge w nim zrobic w przyszłosci typu zmiana amorka itp?? dźizys krajst - kto zestawia unibike ze specem ? tosz to profanacja Unibike ma dobry osprzęt ale słabe komponenty - to rower poskładany za rozsądną kasę ale nie wiem jak tam się ramy sprawują. Jak już jessteśmy w temacie Specialized to widziałem, że są w sklepie nartyrowery.pl a oni dają rabaty.Możesz zawsze zapytac o cenę ew. czy Ci ściągną i za ile. Jak wyrwiesz go za 2500 to nie będziesz żałował Spec ma ramy nr 1 ale osprzęt hmm... Ale coś za coś Możesz jeszcze pomyśleć o Meridzie - fajnie cenowo w tym roku wygląda. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 17 Maja 2012 Udostępnij Napisano 17 Maja 2012 wracam do tematu dzwonilem po sklepach w kolobrzegu i slupsku unibike wykupione! i nie bedzie juz w tym roku! tak wiec na dzien dzisiejszy w gre wchodza: scott aspec 29 trail giant talon 29er1 http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.29er.1/9166/49298/ haro flightline 29er trail http://www.harobikes.com/mtb/bikes/flightline-29/flightline_29_trail author dexter 29 z internetu scotta mam na mniejscu w moim rozmiarze gianta brak, ale czy drozsze modele sa na tej samej ramie? bo sa drozsze, moze przymierze i mi sprowadzi? haro mi sie nie widzi stylistycznie, no i te 60km drogi na przymiarke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 22 Maja 2012 Udostępnij Napisano 22 Maja 2012 witam ponownie udalo sie kupic upatrzonego dextera 29 chociaz do ostatniej chwili wahalem sie czy nie kupic tanszego scott aspect, bo rama i geometria ciekawsza... ale mam dextera i spadam na rower! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sadek Napisano 24 Maja 2012 Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Dobra to się pochwale. Po przeczytaniu wielu postów na forum kupiłem dzisiaj Unibike Evo 29. Po pierwszej jeździe wrażenia jak najbardziej pozytywne. Jak dla mnie, amatora, który wymarzył sobie mięć w miarę dobry rower to wybór świetny. A w weekend pierwszy trip po trójmiejskich lasach:) Pozdro:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samurai666 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Zastanawiam sie na drowerem poraz kolejny bo gdy zdecydowalem sie na cube analog 29 po 2 miesiacach szukania mam dosc..... Zatem mam pytanie - interesuje mnie cos do 3 000 wiec mam pytanie co do wyboru. - scott aspect 29 sport - unibike evo 29 - dexter 29 - giant talon 29er 1 najbardziej z tych podoba mi sie scott - jednak cena przekracza lekko mój budżet i ciekawi mnie czy warto za niego dac 3k kiedy unibike jest praktycznie na tym samym osprzecie tyle ze z kijowa rama która kompletnie mi sie nie widzi... dexter tez calkiem ladny jednak osprzet o klase gorszy od pozostalych a gianta tak naprawdę nie znam wiec nie mam zdania.... i czy na taki rower da sie zalozyc sakwy?? przy okazji na jaka rame sie przymierzac z wzrostem 190cm a noga mierzona od krocza do podlogi - 98cm (i nie ma tu bledu - mam krótki korpus) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dandy99 Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 Mialem podobny problem do Twojego, tez dlugo szukalem Cube'a 29 z marnym skutkiem. W koncu zdecydowalem sie na evo 29 i jestem strasznie zadowolony. Szczerze polecam, moge dodac ze na zywo wyglada 5x lepiej niz na zdjeciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 26 Maja 2012 Udostępnij Napisano 26 Maja 2012 scott aspect 29 sport - unibike evo 29 - dexter 29 - giant talon 29er 1 scott ma bardzo fajna rame dobra pozycja do jazdy w tym przypadku masz lepszy osprzet wiec warto sie rowerem zainteresowac unibike znajdziesz gdzies jeszcze? dextera polecam - sam mam i jestem zadowolony pozycja rowniez dobra, miekkie siodelko w porownaniu do scotta kierownica troche nizej, ale niewiele gianta nie przymierzalem bo nie mialem duzej ramy do sprawdzenia jednak cena przekracza lekko mój budżet targuj sie na jaka rame sie przymierzac z wzrostem 190cm a noga mierzona od krocza do podlogi - 98cm (i nie ma tu bledu - mam krótki korpus) smialo bierz scotta XL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samurai666 Napisano 27 Maja 2012 Udostępnij Napisano 27 Maja 2012 kk dzieki za info/pomoc pojade sprawdzic w sklepie u mnie na miescie dostepnosc unibike a jak nie bedzie to bez zastanowienia po scotta pojade - moze 10% zniżki mi dadzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samurai666 Napisano 28 Maja 2012 Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 bylem dzis w sklepach rowerowych, i faktycznie unibike evo 29 juz nie ma i nie bedzie - ew. mozna gdzies szukac na mniejszych ramach w necie... oferowali mi author dextera 29 za 2 200 zl scott aspect 29 z tego co sie dowiedzialem - to moze byc problem ze zniżką :/ a cube analog info dostalem mega... Okazalo sie ze do cube analog 29 wyprodukowali za malo ram niz mieli w planie..... teraz ponoc leci produkcja do konca maja i potem bede rozsylac. W sklepie powiedzieli mi ze cube'a analoga 29 prawdopodbnie beda skladac na ramie ltd 29 - ta sama rama chyba ?... w kazdym badz razie do konca czerwca powinny byc w sklepach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganowy Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 (edytowane) Podepnę swoje pytanie: Który lepszy? (do 2500zł) Cube analog 29 http://www.cube.eu/pl/29er/analog-29/ Unibike evo 29 http://www.rowery-ge...ike-evo-29.html author dexter 29 http://ww2.bikekatal...hor.DEXTER.29./ A może jakiś inny? [głównie zależy mi na hydraulicznych hamulcach i blokadzie amortyzatora (najlepiej zdalnej)] Pozdrawiam Edytowane 3 Czerwca 2012 przez meganowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2012 przeczytaj to co pisalem wczesniej - zacznij dzwonic po sklepach i pytaj ktore maja na stanie prawie wszystkie (te najlepsze) zostaly wyprzedane i nie sa juz dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganowy Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 A co myślicie o takim http://www.eurobike.pl/rowery-eurobike/rowery2012/mtb29 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2012 A co myślicie o takim http://www.eurobike....owery2012/mtb29 ? mechaniczna tarcza z przodu - juz wole scotta, mimo ze gorsze przerzutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 Z tańszych 29erów (cena ok. 2700zł) pojawił się w legionowskim BDC niemiecki Bergamont Revox. Karbonowe Bergamonty mają dobrą opinię, a i ten prezentował się nieźle z kombinacją Alivio/Deore. Wątpliwości może budzić amor Suntoura, ale te ponoć też są coraz lepsze. http://www.bergamont.de/Bike.aspx?bikID=46237 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganowy Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 (edytowane) Witam Wiem, że kilka takich tematów już było. Nie uzyskałem jednak jednoznacznej odpowiedzi, więc piszę tutaj. Mam do wydania 2500 zł (nic więcej) http://www.eurobike....owery2012/mtb29 http://www.rowery-ge...ike-evo-29.html Który lepszy? Opłaca się dawać to 500 zł więcej? A może jakiś inny? Zależy mi na hydraulicznych hamulcach i blokadzie amortyzatora, najlepiej zdalnej. Pozdrawiam i z góry dziękuję Edytowane 13 Czerwca 2012 przez meganowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej83 Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 http://www.rowery-gemma.pl/catalog/product/view/id/493/s/unibike-flite-n/category/226/ bardzo dobry rower w tej cenie na lepszym osprzęcie troche niz ten evo 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganowy Napisano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 http://www.rowery-ge...n/category/226/ bardzo dobry rower w tej cenie na lepszym osprzęcie troche niz ten evo 29 Może i fajny, ale 26... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meganowy Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Witam Wiem, że kilka takich tematów już było. Nie uzyskałem jednak jednoznacznej odpowiedzi, więc piszę tutaj. Mam do wydania 2500 zł (nic więcej) http://www.eurobike....owery2012/mtb29 http://www.rowery-ge...ike-evo-29.html Który lepszy? Opłaca się dawać to 500 zł więcej? A może jakiś inny? Zależy mi na hydraulicznych hamulcach i blokadzie amortyzatora, najlepiej zdalnej. Pozdrawiam i z góry dziękuję Proszę o odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DIYaudioPawelS Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 Proszę o odpowiedź. przeciez sam sobie odpowiedziales eurobike ma przeciez mechaniczne zdalna blokade amorka masz chyba tylko w krossie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samurai666 Napisano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2012 meganowy, Wez pod uwage to ze mimo osprzetu w unibike rama jest kiepska... w sklepie nawet powiedzieli mi jak go chcialem ze po 2 latach ludzie przychodza ze zlamanym tylnym widelcem cube analog 29 kosztuje 2699 ze znizka ~2400-2500 maks utargujesz tyle ze to rower glownie rekreacyjny Dzis kupilem sobie cuba analog 29 na ramie 23 wiec z dostepnoscia problemu nie bedzie juz raczej i w sklepie mialem do wyboru 10% znizki z ceny lub 20% ceny roweru na dodatki author dexter ma dobra rame jak na ta cene + nawet gwarancje na rame na 5lat ale osprzet niemal o klase gorszy od cube/unibike... eurobike nie znam bo go nie bralem pod uwage jak szukalem roweru ;d ale dziwne zestawienie osprzetu - rower do 2000 pln a nie do 2500 a w tych juz lepiej doplacic zeby byc zadowolonym Ciezko tak doradzic bo kazdy rower ma swoje wady i zalety które sie rożnia od innych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi