Toto Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 Nie umiesz rozmawiać z ludźmi ? Człowieku spokojnie z 400-500zl dostaniesz rabatu ... Trzeba rozmawiać z ludźmi oni nie gryzą ... na pewno masz rację oglądam rowery już bardzo długo, i kiedy jestem zdecydowany już na jakiś konkretny model to nagle pojawia się inny zanim nie zagłębiłem się w temat rowerów nie pomyślałbym nawet, że to taki ciężki wybór ale dzięki za propozycję i radę...zobaczymy co wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oWsa Napisano 22 Września 2012 Udostępnij Napisano 22 Września 2012 na pewno masz rację oglądam rowery już bardzo długo, i kiedy jestem zdecydowany już na jakiś konkretny model to nagle pojawia się inny zanim nie zagłębiłem się w temat rowerów nie pomyślałbym nawet, że to taki ciężki wybór ale dzięki za propozycję i radę...zobaczymy co wyjdzie zawsze tak jest że jak upatrzysz coś to nagle pojawia się inny model wyglądający na na ciekawszy. Ja z mojej strony mogę dodać tylko tyle że chyba nie warto się w tym momencie śpieszyć z kupnem, sam w tym tygodniu zrobiłem sobie wycieczkę po sklepach i w 4 na 6 które odwiedziłem usłyszałem" panie nie śpiesz się już niedługo targi bike expo czy jakoś tak w kielcach i zaraz po tym pojawią się modele na rok 2013. Te które zostały będą z większym rabatem i te nawet z nowego rocznika też będą z rabatami" dlatego przemyśl swoje zakupy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toto Napisano 24 Września 2012 Udostępnij Napisano 24 Września 2012 poczekam do targów i wtedy się zobaczy ale chyba już kombinował nie będę bo sam nie wiem czy w ogóle wykorzystam potencjał sprzętu więc prawdopodobnie skusze się na Scott'a, mam nadzieje że rozmiar XL będzie odpowiedni niby na takim siedziałem, jechałem, ale co może odpowiedzieć kilkadziesiąt metrów po asfalcie ma ktoś ten rower i jest podobnego wzrostu co ja? 191cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irkens Napisano 2 Października 2012 Udostępnij Napisano 2 Października 2012 Witam Mam możliwość zakupu Kona Kahuna rocznik 2012, rozmiar ramy 22 cale Specyfikacja: Rama: Kona Race Light 7005 Aluminum Butted Damper: N/A Amortyzator: Rock Shox XC 32 TK 100mm Korba: SRAM X5 Zębatki: 44/33/22 Suport: SRAM X5 Pedały: Wellgo LU-A9 Łańcuch: SRAM PC-1031 Kaseta: SRAM PC-1030 11-36 10 spd Przerzutka przód: SRAM X5 Przerzutka tył: SRAM X5 SGS Manetki: SRAM X5 Zacisk hamulca: Avid Elixir 1 Tarcza tył: Avid G2 160mm Tarcza przód: Avid G2 180mm Klamki hamulca: Avid Elixir 1 Stery: FSA No.57B Kierownica: Kona Energy Mostek: Kona XC/Road Sztyca: Kona Thumb w/offset Zacisk sztycy: Kona Clamp Gripy: Kona Race Light LOG Siodło: WTB SpeeDisc All Mountain Piasta przód: Formula Disc Piasta tył: Formula Disc Szprychy: Stainless 14g Obręcz: Alex Ace-18 Opona przód: Maxxis Ignitor 29x2.1 Opona tył: Maxxis Ignitor 29x2.1 Kolor: Dark Blue/Black Cena po uwzględnieniu rabatu to 2700 zł brutto, w związku z tym mam pytanie - mieliście doświadczenie z tą marką ? Czy Waszym zdaniem ta oferta jest godna uwagi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Czy Waszym zdaniem ta oferta jest godna uwagi. Kona to dobra i uznana marka rowerowa, patrzac na rozpiske -cena jest OK Rozmiar dla wielkoluda. Najważniejszy wymiar czyli stand over( przekrok) tej ramy wynosi 88cm co oznacza ze musisz mieć długość wewn nogi min 98-100cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irkens Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Właśnie takim wielkoludem jestem, 197 cm, noga ok 95-97 cm. Rower dziś zakupiłem (po miesięcznej analizie forum ) i po dzisiejszej przejażdżce wrażenia bardzo pozytywne. dzięki za odpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 (edytowane) No to kupiłeś sobie ciut za dużą ramę- zawsze lepiej mieć ciut mniejszą - na wypadek spotkania górnej rury z krokiem Ale jak jeździsz bez szaleństw to jajka przeżyją ja mam 93cm nogi i w rowerach mam przekrok 80-81 cm i wydaje mi się to na styk- a jeżdżę absolutnie bez szaleństw choć w bardzo trudnym terenie, gdzie trzeba czasem nagle się zatrzymać np na stromym podjeździe i rama włazi ci głęboko w krok. Edytowane 3 Października 2012 przez Teodoryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 To co Ty zeskakujesz na obydwie nogi okrakiem na ramę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Teodoryk Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 Tak , i owijam jeszcze drutem kolczastym ; ) a na poważnie, sporo razy mi się zdarzyło tak że nie było innej możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 3 Października 2012 Udostępnij Napisano 3 Października 2012 No to dosyć ciekawe, mi jakoś nigdy nie zdarzyło się tak zeskakiwać, i bynajmniej w terenie jeżdżę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abram Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Witam forumowiczów. Stoje właśnie przed wyborem nowego sprzętu, przesiadka z meridy 26". Wymiary 190cm/100kg. Po objechaniu wiekszości dobrych sklepów z rowerami we Wrocławiu mam 4 do wyboru w przedziale do 3500zl. Mój faworyt Lapierre 292 2. Scott Scale 3. Trek Cobia 4. Author Instinct 2011 I tu prosze o pomoc w wyborze, na wszystkich siedziałem, wszystkie widzialem na żywo. Tak jak pisałem Lapierre jak na razie wygrywa w moich osobistych rankingach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Sprzęt podobny w swojej klasie cenowej. Skoro była przymiarka i najlepiej leży Lapierre to chyba najlepsza rekomendacja. Gdybym ja kupował dzisiaj sprzęt mając do dyspozycji 3,5 tys. to tylko i wyłącznie Radon od kolegów z zachodu. http://www.bike-discount.de/shop/m52/k1275/radon.html?od=&ft=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Abram Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 Sprzęt podobny w swojej klasie cenowej. Skoro była przymiarka i najlepiej leży Lapierre to chyba najlepsza rekomendacja. Gdybym ja kupował dzisiaj sprzęt mając do dyspozycji 3,5 tys. to tylko i wyłącznie Radon od kolegów z zachodu. http://www.bike-disc...n.html?od=&ft=1 A czemu Radon?? Nie słyszałem o tej marce ale osprzętowo wyglada super. Jak rama?? Kupowanie z zagranicy utrudnia jakiekolwiek reklamacje no i uniemożliwia przymiarke Mam znajomego w niemczech wiec moze bym i sie skusił tylko napisz kolego co w tym Radonie jest takiego ze go polecasz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luk33 Napisano 11 Października 2012 Udostępnij Napisano 11 Października 2012 http://www.forumrowerowe.org/topic/121505-rowerradon-bikes-kolekcja-2013/ Trochę więcej w linku powyżej. Osprzęt jaki ten rower posiada chyba mówi sam za siebie. Rama również stoi na wysokim poziomie.. Przymiarka na podstawie wymiarów wystarczy, a prawdopodobieństwo, że skorzystasz kiedykolwiek z reklamacji jest bardzo mała. Co się tam możę zepsóc, co podlega gwarancji? Zresztą niech się jeszcze ktoś wypowie, ale moim zdaniem to jedyny słuszny wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tarantino8 Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witam, Zamierzam kupić 29er'a, max 3000, czyli wszystko jak w temacie. Myślę, że to odpowiedni moment, bo wietrzenie magazynów w sklepach i można znaleźć coś ciekawego i w dobrej cenie. Mam 175cm/70kg. Rower będzie używany do amatorskiej jazdy z ambicją do startów w amatorskich zawodach. Na oku mam 3 rowery: Scott Aspect 29 Sport - 2012 Merida Big Nine TFS 300-D 2012 Kross Level B6 (29 Er) 2012 Wydaję mi się, że ten Kross prezentuje się najlepiej, ale czytałem, że jest problem z przednią przerzutką, i że od razu lepiej założyć węższe opony. Będę wdzięczny za każdą poradę lub sugestię innych modelów. Jest to mój 1szy post na tej stronie, więc proszę o wyrozumiałość pozostałych forumowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wszoltysik Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 W krosie B6 nie ma problemu z przednią przerzutką, poszukaj i poczytaj bylo już na forum o tym, nawet w kilku wątkach. Polecam tego Krossa (tym bardziej z te pieniądze) będziesz zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aarmando Napisano 28 Października 2012 Udostępnij Napisano 28 Października 2012 Witam, Zamierzam kupić 29er'a, max 3000, czyli wszystko jak w temacie. Myślę, że to odpowiedni moment, bo wietrzenie magazynów w sklepach i można znaleźć coś ciekawego i w dobrej cenie. Mam 175cm/70kg. Rower będzie używany do amatorskiej jazdy z ambicją do startów w amatorskich zawodach. Na oku mam 3 rowery: Scott Aspect 29 Sport - 2012 Merida Big Nine TFS 300-D 2012 Kross Level B6 (29 Er) 2012 Wydaję mi się, że ten Kross prezentuje się najlepiej, ale czytałem, że jest problem z przednią przerzutką, i że od razu lepiej założyć węższe opony. Będę wdzięczny za każdą poradę lub sugestię innych modelów. Jest to mój 1szy post na tej stronie, więc proszę o wyrozumiałość pozostałych forumowiczów to samo co moj northec cayon a mi zostaje 1000 zl w kieszeni np na uzywana rebe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poziom Napisano 29 Października 2012 Udostępnij Napisano 29 Października 2012 to samo co moj northec cayon a mi zostaje 1000 zl w kieszeni np na uzywana rebe No nie wiem, czy te rowery mają porównywalne ramy i charakterystykę. Chętnie usłyszę opinię kogos kto siedzi w 29erach bo sam zaczynam się do nich przekonywać. I jak już piszę...większość 29erów w moim zasięgu ma amory spręzynowe...a ja ważę 67 kg przy 179 wzrostu, więc zastanawiam się czy taki amor będzie pode mną działał. Najtańszy z powietrznym (niestety RST) to Author Traction ale z tego co czytałem ma charakterystykę roweru cross'owego, a chcuiałbym wziąć to cudo w góry i raczej ma być do jazdy w trudniejszym terenie niż wycieczki po polach za miastem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubim Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No nie wiem, czy te rowery mają porównywalne ramy i charakterystykę. Chętnie usłyszę opinię kogos kto siedzi w 29erach bo sam zaczynam się do nich przekonywać. I jak już piszę...większość 29erów w moim zasięgu ma amory spręzynowe...a ja ważę 67 kg przy 179 wzrostu, więc zastanawiam się czy taki amor będzie pode mną działał. Najtańszy z powietrznym (niestety RST) to Author Traction ale z tego co czytałem ma charakterystykę roweru cross'owego, a chcuiałbym wziąć to cudo w góry i raczej ma być do jazdy w trudniejszym terenie niż wycieczki po polach za miastem. Tu jest test Author'a Traction. Autor tekstu raczej ma pozytywne o nim zdanie, a jak wiadomo ceni on sobie sportową geometrię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poziom Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Tu jest test Author'a Traction. Autor tekstu raczej ma pozytywne o nim zdanie, a jak wiadomo ceni on sobie sportową geometrię Hmm, chyba brakuje linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toto Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 (edytowane) Hmm, chyba brakuje linku http://www.team29er....hor-traction-29 też zastanawiałem się nad tym modelem, osprzętowo bardzo przyzwoicie i dlaczego kolega pisze...niestety RST? poszukaj na stronie co artykuł jest również test tego amorka, naprawdę bardzo dobre opinie zebrał, więc jakbym miał możliwość to zapewne ten amorek bym chciał u siebie Edytowane 30 Października 2012 przez Toto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poziom Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 http://www.team29er....hor-traction-29 też zastanawiałem się nad tym modelem, osprzętowo bardzo przyzwoicie i dlaczego kolega pisze...niestety RST? poszukaj na stronie co artykuł jest również test tego amorka, naprawdę bardzo dobre opinie zebrał, więc jakbym miał możliwość to zapewne ten amorek bym chciał u siebie No ja własnie na podstawie tego tekstu stwierdziłem, że ma on mało sportowy charakter, ten Author. Cytuję: "Pod koniec testu przyszły pewne refleksje. Pozycja na rowerze, rozkład ciężaru odpowiadają mi wybitnie. Na rowerze jeździ się przyjemnie, ale nie sposób mi oderwać się od chęci postawienia tezy, że Traction 29 zachował silne geny rowerów trekingowych Authora. Po gładkim idzie jak szalony, w trudniejszym terenie po prostu daje radę, ale wraz ze wzrostem amplitudy wybojów jest coraz mniej korzystnie." Co do RST-osądzam głównie na podstawie opinii baaardzo doświadczonych kolegów. Generalnie poniżej Rock Shox Recona (ew. starą Torę 316) nie powinienem schodzić według nich. A o RST First czytałem choćby tu: bikeforum [amortyzator] RST First - wasze opinie? że łapie luzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toto Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 No ja własnie na podstawie tego tekstu stwierdziłem, że ma on mało sportowy charakter, ten Author. Cytuję: "Pod koniec testu przyszły pewne refleksje. Pozycja na rowerze, rozkład ciężaru odpowiadają mi wybitnie. Na rowerze jeździ się przyjemnie, ale nie sposób mi oderwać się od chęci postawienia tezy, że Traction 29 zachował silne geny rowerów trekingowych Authora. Po gładkim idzie jak szalony, w trudniejszym terenie po prostu daje radę, ale wraz ze wzrostem amplitudy wybojów jest coraz mniej korzystnie." Co do RST-osądzam głównie na podstawie opinii baaardzo doświadczonych kolegów. Generalnie poniżej Rock Shox Recona (ew. starą Torę 316) nie powinienem schodzić według nich. A o RST First czytałem choćby tu: bikeforum [amortyzator] RST First - wasze opinie? że łapie luzy. http://www.team29er.pl/testy/800-test-amortyzatora-rst-first-29-air tu masz test tego amorka, podaj jeszcze raz link do tego tematu z bikeforum o tym RST co do roweru to wiadomo, indywidualna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poziom Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 http://www.team29er....st-first-29-air tu masz test tego amorka, podaj jeszcze raz link do tego tematu z bikeforum o tym RST co do roweru to wiadomo, indywidualna sprawa Chętnie bym podał, ale ten link jest zablokowany przez admina forum więc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toto Napisano 30 Października 2012 Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Chętnie bym podał, ale ten link jest zablokowany przez admina forum więc.. jakoś dotarłem do tego tematu, ale nie doszukałem się tam jakichś większych zastrzeżeń co do pracy amorka, a opinie, że fabrycznie łapie luzy były o modelu z 2009 roku, później już pisali, że w nowszych modelach to poprawili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi