am400d Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Witam, parę tygodni temu złożyłem sobie dojazdówkę do jazdy po mieście. Założeniem było, złożyć rower na niskich komponentach (przerzutki, kierownice, mostki, pedały, widelec sztywny), trochę więcej zainwestowałem w ramę i koła. Wszystko po to, by rower można było bez strachu zostawić pod urzędem, supermarketem itd., zapięty.Problem tkwi w napędzie, początkowo myślałem, że to suport, ale wymieniłem na dedykowany 113mm. Korba to alivio ten model: http://allegro.pl/ko...3340681244.htmlprzerzutka przednia:http://allegro.pl/pr...284112992.html.Przerzutka tylna:http://allegro.pl/pr...3314721342.htmlSprawa jest dla mnie nietypowa, wcześniej nie miałem takich problemów z regulacją. Dotyczy ona biegów: 2:4,3,2,1 tutaj łańcuch obciera. Natomiast nie obciera w ogóle na biegach: 3:7,6,5,4,3,2. Co ciekawe, jak wyreguluję, by nie obcierał na 2:4, zaczyna od razu obcierać na 3:7. W grę wchodzą dosłownie milimetry i mówiąc szczerze, zastanawiam się czy to nie wina przerzutki? za wąska? Na 1:6,5,4,3,2,1 działa prawidłowo.Dostałem podpowiedź, że przełożeń typu 2:4 się nie używa i lepiej zrzucić na mniejszą tarczę z przodu i z tyłu. Tylko nie kumam, skoro na bardziej skrajnych przełożeniach jakim jest np. 3:2 nie obciera, to dlaczego obciera na 2:4,3,2? W moim napędzie dziewięciorzędowym w drugim bajku, problemu takiego nie mam.
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2013 Mod Team Napisano 14 Lipca 2013 Linki nie działają, podaj rozmiar korby czyli jej stopniowanie, model przedniej przerzutki i jakie masz manetki.
am400d Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 Już podaję wszystko:korba to alivio m410: Alivio M410Mocowanie na kwadratWspółpracuje z łańcuchami HG oraz 7-8 rzędowymi kasetamiTarcze Hyperdrive SG-XWspółdziałanie z Dual-SISKute na zimno aluminiowe ramiona mechanizmu korbowegoRozmiar zębatek: 42x32x22 z osłoną (odkręcane)Długość ramion: 175mmWaga: 980gKolor: czarnyPrzeznaczenie: MTBPrzerzutka to: Model: FD-TX51Grupa: TourneyObsługuje 3 przełożeniaNajwiększa koronka: 48TTylna przerzutka kompatybilna: 5, 6, 7-rzStalowa prowadnica i obejmaŚrednica mocowania: 31,8mm, 34,9mmCiąg dolny i górnyKąt odchylenia: 66-69°Przednia indeksowana zmiana przełożeń DUAL SISZgodna z HyperdriveKolor: srebrno-czarnaWaga: 182gGwarancja: 24 miesiące Klamkomanetki SHIMANO Acera/AltusST-EF51 L/R3/7 rzędowe dźwignie przerzutki/hamulca EZ-Fire Plusdźwignie przerzutki/hamulca lewa 3 rzędowa i prawa 7 rzędowaz kompletem linek przerzutki3/7 rzędowa zmiana przełożenia EZ FIRE Plus dla płynnej i lekkiej zmiany biegów
Kiciok Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Ja mam tak samo. Używasz w ogóle takich przełożeń jak 2:4? Nie lepiej 1:6 np?
am400d Napisano 14 Lipca 2013 Autor Napisano 14 Lipca 2013 Ja mam tak samo. Używasz w ogóle takich przełożeń jak 2:4? Nie lepiej 1:6 np? Lubię przełożenie 2:4 ale nie w tym rzecz, po prostu nie rozumiem dlaczego tak się dzieje, na pierwszy rzut oka to nielogiczne, jak już mówiłem, by przy mniej skrajnym położeniu łańcuch obcierał bardziej niż przy skrajnym na maxa.
Kiciok Napisano 14 Lipca 2013 Napisano 14 Lipca 2013 Możesz spróbować wyregulować to linką, skoro masz klamkomanetki. U mnie nie było tego przed ostatnią wymianą linki. Po wymianie, 2:4 obciera. Nie wiem jak przy tych lepszych klamkomanetkach, ale przy moich wystarczy 1mm przesunięcia naciągu linki i już całkowicie inaczej przerzutka pracuje.
Mod Team Puklus Napisano 14 Lipca 2013 Mod Team Napisano 14 Lipca 2013 Wrzuć 1x1 i zobacz gdzie jest łańcuch, czyli jak blisko i której krawędzi prowadnicy jest.
am400d Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 Wrzuć 1x1 i zobacz gdzie jest łańcuch, czyli jak blisko i której krawędzi prowadnicy jest. Łańcuch jest mniej więcej na środku, milimetr bliżej wewnętrznej strony wewnętrznej części prowadnicy. Tylko co to ma do rzeczy skoro ten parametr reguluję sobie śrubką low?
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2013 Mod Team Napisano 15 Lipca 2013 A to ma bardzo wiele do rzeczy No chyba ze masz mikro indeksacje to fakt, nie ma nic. Ustaw prowadnice gdy masz 1x1 maksymalnie blisko wewnętrznej strony ale tak by nie tarło, choć jak ci nie przeszkadza może sobie chrobolic Takie ustawienie zapewni szybsza zmianę biegów. Później ustawienie precyzujesz baryłka przy manetce jak ją masz, jak nie ... no to trzeba to robić linką przy śrubie co jest ... dość pracochłonne
am400d Napisano 15 Lipca 2013 Autor Napisano 15 Lipca 2013 A to ma bardzo wiele do rzeczy No chyba ze masz mikro indeksacje to fakt, nie ma nic. Ustaw prowadnice gdy masz 1x1 maksymalnie blisko wewnętrznej strony ale tak by nie tarło, choć jak ci nie przeszkadza może sobie chrobolic Takie ustawienie zapewni szybsza zmianę biegów. Później ustawienie precyzujesz baryłka przy manetce jak ją masz, jak nie ... no to trzeba to robić linką przy śrubie co jest ... dość pracochłonne Czy przy takiej opcji, nie zacznie mi obcierać ukłąd: 1:2,3,4 itd? Na razie kręcąc samą baryłką udało mi się ustawić, że nie obciera na 2:4 może przy tym zostać? by nie kusić losu
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2013 Mod Team Napisano 15 Lipca 2013 Ustaw tak jak ci pasuje i nie ruszaj a jak cie obcieranie denerwuje załóż manetkę szosową albo gripa.
joker1309 Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 żeby nie zakładać nowego tematu : Czy tarcie przedniej przerzutki przy 1:8 jest normalne ?
turysta Napisano 16 Lipca 2013 Napisano 16 Lipca 2013 Generalnie w prawidłowo wyregulowanej przerzutce na żadnym biegu nie powinno chrobotać, ale jak to z tym jest to każdy wie. Nie powinno się używać tak różnie skrajnych przełożeń. Przyjęło się, że 1 przód obsługuje 3 bądź 4 duże zęby z tyłu. 3 obsługuje 3 bądź 4 najmniejsze koronki z tyłu, a 2 z przodu całą resztę. Wiadomo, że czasami używa się inaczej, ale aby jechać na 1x8 to szkoda mi nowego napędu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.