XernogBIKE Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Witam !! Tak ja w temacie jaka będize najlepsza rama Na wzrost 171 cm ! NAJLEPIEJ NA KOŁA 28" bo szkosówka z kołami 26 wydaje mi się bardzo śmiesznie wyglądająca Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shortee Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 16" - 17,5" w zależności od długości nóg Edyta: Sorki źle przeczytałem nazwę tematu. Mój błąd:/ Jeszcze chyba śpię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cienkun Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 16" - 17,5" w zależności od długości nóg Za mała. To jeszcze zależy od długośći nogi, tułowia i zasięgu ramion, czy rama klasyczna, czy slopingowa, ale tak w przybliżeniu, to tu jest kalkulator: http://mathmed.blox.pl/2011/02/Dobranie-rozmiaru-ramy-szosowej-kalkulator.html A tak najlepiej, to iść do sklepu i się przymierzyć, a jeszcze lepiej, to się przejechać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 14 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2013 Jeśli klasyczna to tak na oko 50-51 cm C-C. Mam 172 cm (noga 84 cm) i 50 była ciut za mała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.