Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na pewno lepszym wyborem będzie slx m675 z klockami metalicznymi, bo prawdopodobnie za 520 zł będziesz miał żywiczne klocki

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Napisano (edytowane)

dokładnie tak, w tej cenie są żywiczne

Ale tak planowałem, jakko że to są moje pierwsze hydrauliki to od takich chcę zacząć, później będę myslał o zmianie klocków.

Edytowane przez aflo
  • Mod Team
Napisano

Wszystko z 675 jest gitara oprócz:

- przewodu bh90 który lubi po czasie cieknąc przy banjo, za 10zł można kupić porządne banjo i zakręcić samemu. (Mam nowy bh90 używany kilka dni jak by kto chciał :D )

- chyba wszystkie klocki żywiczne shimano po pewnym czasie tracą swoje właściwości .. ze starości można by rzec i to nie sa długie czasy.

Napisano

Na pewno lepszym wyborem będzie slx m675 z klockami metalicznymi, bo prawdopodobnie za 520 zł będziesz miał żywiczne klocki

No zaraz zaraz a fabrycznie nowy zestaw da się kupić z innymi niż żywiczne klockami ?

Wydaje mi się ze wlasnie z takimi klockami są wypuszczane.

• Mod Team
Napisano

389 ?? ! ! ! za jeden hamulec ? bez tarczy no to sa chyba jaja, ja kupiłem za 245, co prawda bez radiatorów ale nawet kupuja nowe klocki za 100zł i tak taniej ...

596 a 615

klockami i wyglądem, no i ceną.

Napisano

W 615 jest nowa konstrukcja zacisku która przybliża hamulec do modelu wyżej czyli slx m675, to znaczy ze można zastosować klocki z radiatorem.

Napisano

Jak już masz 596 to nie ma sensu zmieniać, jakbyś kupował to ja bym się zastanowił nad 675.

Natomiast teraz jak już chcesz zmieniać to od razu na XTR m985 , bo inaczej nie ma sensu ;)

• Mod Team
Napisano

SLXy mają większe i ceramiczne tłoczki.

Moje deore 596 o dziwo z tego co pamiętam mają także ceramiczne klocki, białe takie same jak SLX a średnicy nie sprawdzałem.

Napisano (edytowane)

596 posiada tłoczki najprawdopodobniej bakelitowe lub ceramikopodobne, dokładnie tak samo jak każdy hayes i avid. Prawdziwa ceramika pojawia się dopiero w 666 i wyższych.

Edytowane przez jasinski21444
  • 7 miesięcy temu...
Napisano

BR-M615 warto brać ? Ma aktualnie Avid Juicy 3 Tarcze można zostawić? Tył będzie wymagał adaptera? Ten z Avid będzie pasował? 

M615 mogę mieć za 345 zł z organikami lub M596 za 337 zł z metalikami (M06) to dobra cena myślę które wybrać??

Lub M615 z metalikami G03S za 420 zł

Napisano

Ja bym wziął M615 na metalach. Zawsze to nowszy klocek i możliwość zamontowania radiatora.

Chyba, że nie zależy ci na nim bardzo, to M596 na tych klockach są naprawdę OK. Nie zdarzyło mi się ich przegrzać, a nie jeden zjazd widziały.

Napisano

Ja wziąłem BR-M615 z żywicznymi i żałuję. Obecnie przygotowuję się na kilka startów w cyklokarpatach i żywiczne niestety nie dają rady. Na codzień na dojazd do pracy nie mam zastrzeżeń.