KroQ Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 producent tego roweru jest ze Zdziarzca w podkarpackiem kolego, coś Ci się pomyliło. I rower ten można dostać w sklepach stacjonarnych ale właśnie na terenie podkarpacia. Ok - jesten świeży - może fakt się pomyliło - co nie zmienia faktu, że w Czechowicach-Dziedzicach są i może spróbować tam dostać osobiście (na allegro jako...http://allegro.pl/niepokonany-super-szybki-cross-28-kands-maestro-i3373570500.html) Ja się zastanawiam - czy któryś sprzedawca ma możliwość sprzedaży ratalnej i jednocześnie odbioru osobistego no i jest ze śląskiego/opolskiego/małopolskiego..... PS. Mnie też polecono brać z rowerykands.pl - więc może coś w tym jest
Piehursson Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 jeśli chodzi o system ratalny to nawet jeśli sam sklep nie oferuje to można skorzystać z rat PayU na allegro... choć przyznaję, że tym tematem się nigdy nie interesowałem więc nie wiem jak to w praktyce wygląda.
konrad1104 Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 z ratami przez allero nie jest tak łatwo jak mówią, musisz udokumentować przelewy na konto wypłaty z trzech ostatnich miesięcy, i co najważniesze kredytu udziela tylko i wyłącznie właścicielowi konta na allegro, nie ma innej możliwośći. Polecam zwykły bank. W mojej okolicy jest niewielki sklep rowerowy i w ofercie posiada rowery KANDSA, i zaoferował mi że w rozliczeniu wymieni mi cześci na jakie tylko sobie życzę. Polecam kupić w sklepie nie przez interent bo można się dogadać odrazu co do wymiany sprzęty, serwisu i gwarancji
p3ter Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Ludzie nie kupujcie przez internet rowerów chyba że nie zależy Wam na gwarancji... Powiedzmy że tak jak u mnie zaczyna "trzeszczeć" siodełko i co robicie w tej sytuacji... Wy musicie kupić nowe siodło bo koszty przesyłki przekroczą koszt nowego siodełka, ja ide do sklepu i składam reklamację.... Po za tym czytaliści kiedyś gwarancje? Ja przeczytałem Wnioski takie: Jeśli kupujesz przez internet/wysyłkowo to aby uzyskać prawa gwarancyjne musisz udać się do serwisu rowerowego(zapewne i tak autoryzowanego przez producenta) i zapłacić 10% od ceny rynkowej roweru za przegląd "0" czyli taki który wykonuje się tuż po kupnie roweru, w przypadku unibike crossfire była by to kwota 170zł w sklepie stacjonarnym nic nie zapłaciłem... Z następnym przeglądem(bez którego nie uzyskasz praw gwarancyjnych) sprawa wygląda podobnie... mozzie moja rada dla Ciebie, idź sobie osobiście do któregoś wybranego sklepu lub kilku przejedź się kilkoma markowymi rowerami które Cię interesują i podejmij decyzję jak masz gotówę to negocjuj cenę ewentualnie jakieś fanty niech Ci dorzucą typu bidon, pompka, licznik czy jakieś zapięcie konkretne lub gratisowy następny przegląd i wszyscy będą zadowoleni, wesprzesz lokalny biznes i nie będziesz się przejmował gwarancją
KroQ Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Ludzie nie kupujcie przez internet rowerów chyba że nie zależy Wam na gwarancji... Powiedzmy że tak jak u mnie zaczyna "trzeszczeć" siodełko i co robicie w tej sytuacji... Wy musicie kupić nowe siodło bo koszty przesyłki przekroczą koszt nowego siodełka, ja ide do sklepu i składam reklamację.... Po za tym czytaliści kiedyś gwarancje? Ja przeczytałem Wnioski takie: Jeśli kupujesz przez internet/wysyłkowo to aby uzyskać prawa gwarancyjne musisz udać się do serwisu rowerowego(zapewne i tak autoryzowanego przez producenta) i zapłacić 10% od ceny rynkowej roweru za przegląd "0" czyli taki który wykonuje się tuż po kupnie roweru, w przypadku unibike crossfire była by to kwota 170zł w sklepie stacjonarnym nic nie zapłaciłem... Z następnym przeglądem(bez którego nie uzyskasz praw gwarancyjnych) sprawa wygląda podobnie... mozzie moja rada dla Ciebie, idź sobie osobiście do któregoś wybranego sklepu lub kilku przejedź się kilkoma markowymi rowerami które Cię interesują i podejmij decyzję jak masz gotówę to negocjuj cenę ewentualnie jakieś fanty niech Ci dorzucą typu bidon, pompka, licznik czy jakieś zapięcie konkretne lub gratisowy następny przegląd i wszyscy będą zadowoleni, wesprzesz lokalny biznes i nie będziesz się przejmował gwarancją A czy przypadkiem w gwarancjach nie umieszczane są "Gwarancja nie obejmuje części mechanicznych"? Tym sposobem producent może stwierdzić, że wszystko (poza ramą) jest częścią mechaniczną i... Rzeczywiście - w przypadku Kands'a/Lazaro/Scud'a - trochę jest problematyczny temat gwarancji, ale Ktoś ten rower produkuje, Ktoś ten rower sprzedaje, a w razie jakiejś większej "zadymy" Powiatowy Rzecznik Praw Konsumenta (czy jak się tam zwał). Są przepisy, które normują te tematy (również dzięki obecności w UE), najważniejsze to posiadać dowód zakupu. Trochę opisane jest na innym portalu - nie wiem czy można tu tak sobie wstawiać - ale w pewnym sensie jest to ryzyko, ale wiele ludzi zakupiło przez internet i jakoś sobie chwalą, więc...
Piehursson Napisano 15 Lipca 2013 Napisano 15 Lipca 2013 Jeśli kupujesz przez internet/wysyłkowo to aby uzyskać prawa gwarancyjne musisz udać się do serwisu rowerowego(zapewne i tak autoryzowanego przez producenta) i zapłacić 10% od ceny rynkowej roweru za przegląd "0" czyli Nie generalizuj na postawie jednego producenta i roweru, To bzdura co piszesz bo nie każdy tego wymaga. Co post to ferment siejesz bo po Twoich wypowiedziach widać, że chyba toczysz jakąś swoją mała wojnę ze sklepami internetowymi Ludzie mają własny rozum i własne pieniądze. Od nich zależy czy dadzą zarobić Panu Mieciowi w sklepie stacjonarnym, który zazwyczaj będzie Ci wciskał to czego nie potrzebujesz albo dadzą zarobić sklepowi internetowemu i zaoszczędzone pieniądze wydadzą na coś innego niż bidon czy zapięcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.