Gość Damian Napisano 13 Lipca 2013 Napisano 13 Lipca 2013 Witam, mam 184 cm wzrostu i 115 kg wagi. Zastanawiam się nad kupnem roweru crossowego/trekkingowego, do jazdy głównie po asfalcie, ale również po drogach leśnych/polnych. Kwota jaką chce wydać to max 1400 zł. Pytałem w kilku sklepach i polecono mi: Kands Maestro Kellys Result Titanium 2013 Merida Crossway 5V 2013 Drakar Cross 10 V 2013 Osobiście najbardziej podoba mi się Kands. A Wy co o tym myślicie?
Gość Damian Napisano 28 Lipca 2013 Napisano 28 Lipca 2013 Witam, mam 184 cm wzrostu i 115 kg wagi. Zastanawiam się nad kupnem roweru crossowego/trekkingowego, do jazdy głównie po asfalcie, ale również po drogach leśnych/polnych. Kwota jaką chce wydać to max 1400 zł. Pytałem w kilku sklepach i polecono mi: Kands Maestro Kellys Result Titanium 2013 Merida Crossway 5V 2013 Drakar Cross 10 V 2013 Osobiście najbardziej podoba mi się Kands. A Wy co o tym myślicie? Nikt nie podpowie?
ernesto Napisano 29 Lipca 2013 Napisano 29 Lipca 2013 Ze swojej strony moge polecic kandsa maestro . Uzywa go moj kumpel o wadze 116 kg i rower daje rade bez problemu . Plusem kandsa jest ze wchodza grube 29 calowe opony i da rade on po wiekszym blocie .
dziobolek Napisano 30 Lipca 2013 Napisano 30 Lipca 2013 Z doświadczenia życiowego mogę polecić Auhor Stratos którego kupiliśmy w wyprzedaży starszego rocznika. Kupiliśmy go dla syna (198cm) kiedy ważył ok. 110kg, i muszę powiedzieć, że jest wart każdej wydanej złotówki. Jeźdźi rekreacyjnie na nim już 2 lata i zero problemów, czy objawów, że nie radzi sobie z wagą. A nadmienić wypada, że nie raz z ciężkimi sakwami i plecakiem zasuwa.
Gość Damian Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzięki Panowie za opinie. A co sądzicie o Kands Elite Pro? Doszedłem do wniosku, że oświetlenie, błotniki itp. i tak będe musiał kupić, więc może lepszym rozwiązaniem jest jednak sprzęt trekkingowy.
Gość bogdan Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Dzięki Panowie za opinie. A co sądzicie o Kands Elite Pro? Doszedłem do wniosku, że oświetlenie, błotniki itp. i tak będe musiał kupić, więc może lepszym rozwiązaniem jest jednak sprzęt trekkingowy. Waże 98 kg, spory facet jestem Z mojej strony polecam gorąco Author Classic , za jakość wykonania i materiały...Nie pisze tego ot tak, -przejachałem na nim 30 tyś (prawie) i jedynie wymieniałem klocki hamulcowe i opony...
ernesto Napisano 7 Sierpnia 2013 Napisano 7 Sierpnia 2013 Dosyc porzadny sprzet da rade przy spokojnej jezdzie . Ale ja bym sie sklanial bardziej do maestro wedlug mnie bylby lepszy do jazdy po polnych drogach i lesie . Ale jak chcesz miec rower odrazu z osprzetem to bierz tego drugiego
Pytanie
Gość Damian
Witam,
mam 184 cm wzrostu i 115 kg wagi. Zastanawiam się nad kupnem roweru crossowego/trekkingowego, do jazdy głównie po asfalcie, ale również po drogach leśnych/polnych. Kwota jaką chce wydać to max 1400 zł. Pytałem w kilku sklepach i polecono mi:
Kands Maestro
Kellys Result Titanium 2013
Merida Crossway 5V 2013
Drakar Cross 10 V 2013
Osobiście najbardziej podoba mi się Kands.
A Wy co o tym myślicie?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.