Skocz do zawartości
  • 0

Rower trekkingowy/crossowy dla osoby 184 cm wzrostu i i 115 kg wagi

Gość Damian

Pytanie

Gość Damian
Napisano

Witam,

mam 184 cm wzrostu i 115 kg wagi. Zastanawiam się nad kupnem roweru crossowego/trekkingowego, do jazdy głównie po asfalcie, ale również po drogach leśnych/polnych. Kwota jaką chce wydać to max 1400 zł. Pytałem w kilku sklepach i polecono mi:

Kands Maestro

Kellys Result Titanium 2013

Merida Crossway 5V 2013

Drakar Cross 10 V 2013

Osobiście najbardziej podoba mi się Kands.

A Wy co o tym myślicie?

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Damian
Napisano

Witam,

mam 184 cm wzrostu i 115 kg wagi. Zastanawiam się nad kupnem roweru crossowego/trekkingowego, do jazdy głównie po asfalcie, ale również po drogach leśnych/polnych. Kwota jaką chce wydać to max 1400 zł. Pytałem w kilku sklepach i polecono mi:

Kands Maestro

Kellys Result Titanium 2013

Merida Crossway 5V 2013

Drakar Cross 10 V 2013

Osobiście najbardziej podoba mi się Kands.

A Wy co o tym myślicie?

Nikt nie podpowie?

Napisano

Ze swojej strony moge polecic kandsa maestro . Uzywa go moj kumpel o wadze 116 kg i rower daje rade bez problemu . Plusem kandsa jest ze wchodza grube 29 calowe opony i da rade on po wiekszym blocie .

Napisano

Z doświadczenia życiowego mogę polecić Auhor Stratos którego kupiliśmy w wyprzedaży starszego rocznika.

Kupiliśmy go dla syna (198cm) kiedy ważył ok. 110kg, i muszę powiedzieć, że jest wart każdej wydanej złotówki.

Jeźdźi rekreacyjnie na nim już 2 lata i zero problemów, czy objawów, że nie radzi sobie z wagą.

A nadmienić wypada, że nie raz z ciężkimi sakwami i plecakiem zasuwa.

Gość Damian
Napisano

Dzięki Panowie za opinie. A co sądzicie o Kands Elite Pro? Doszedłem do wniosku, że oświetlenie, błotniki itp. i tak będe musiał kupić, więc może lepszym rozwiązaniem jest jednak sprzęt trekkingowy.

Gość bogdan
Napisano

Dzięki Panowie za opinie. A co sądzicie o Kands Elite Pro? Doszedłem do wniosku, że oświetlenie, błotniki itp. i tak będe musiał kupić, więc może lepszym rozwiązaniem jest jednak sprzęt trekkingowy.

Waże 98 kg, spory facet jestem :) Z mojej strony polecam gorąco Author Classic , za jakość wykonania i materiały...Nie  pisze tego ot tak, -przejachałem na nim 30 tyś (prawie) i jedynie wymieniałem klocki hamulcowe i opony...

Napisano

Dosyc porzadny sprzet da rade przy spokojnej jezdzie . Ale ja bym sie sklanial bardziej do maestro wedlug mnie bylby lepszy do jazdy po polnych drogach i lesie . Ale jak chcesz miec rower odrazu z osprzetem to bierz tego drugiego

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...