mansi Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Przy zmianie koła zepsuła mi sie spręzyna do klocków hamulcowych- nie mam pojęcia czemu tak się stało Czy można kupić samą sprezyne czy trzeba kupić zestaw klocków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Mozna, a chociażby tutaj -> http://www.vincere.pl/sklep/index.php?k78,hamulce-sprezynki-do-klockow-hamulcowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansi Napisano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Mozna, a chociażby tutaj -> http://www.vincere.pl/sklep/index.php?k78,hamulce-sprezynki-do-klockow-hamulcowych koszty przesylki sprawia ze lepiej juz kupic klocki- ale moze w jakims serwisie beda mieli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 O przepraszam! Sklep jest w Warszawie, więc dla mnie to duży plus, a nie popatrzyłem skąd jesteś Nie no to był przykład, ale myślę, że da radę gdzieś to kupić. Ewentualnie kupujesz tam, ktoś z forumowiczów może Ci to wysłac normalnym listem, więc za przesyłke zapłacisz 2 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Przejedź się po serwisach rowerowych i gdzieś powinni mieć. Tylko szukaj w tych dobrych. Dobre to nie zawsze ten najdroższe, albo ładnie wyglądające. 10zł razem z kosztami przesyłki to dużo? Tyle samo byś zapłacił kupując od kogoś na forum, bo przesyłka i za darmo też raczej nikt nie odda.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mansi Napisano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Ja widze do tej pory same wady hamulców tarczowych: 1.ustawienie ich wcale nie jest łatwiejsze niż zwykłych -za pierwszym razem mialem z tym duży problem 2 trzeba bardzo uważać przy zmianie koła aby nie uszkodzić spręzyny- ja nie uważałem i uszkodziłem 3.nigdzie nie można w serwisach znalezc głupiej blaszki która nie warta jest nic- a trzeba kupic drogie klocki- bo nie ma innego wyjscia. Ja co prawda znalazłem serwis w którym dali mi za darmo blaszke- ale niestety jest minimalnie za gruba- i mimo moich prób założenia - nic z tego nie wychodzi. 4.przy awari takiego hamulca- rower jest uziemiony- no chyba że odkręce cały hamulec 5 klocki są zdecydowanie droższe a jeśli zdarzy się jakas inna awaria to zdecydowanie większy koszt.6. hamulce piszczą tak samo jeśli sie je zle ustawi albo podczas deszczu -tak samo jak w zwykłych hamulcach Skuteczność hamowania może minimalnie lepsza to chyba jedyny + Gdybym miał możliwość wrociłbym dos tarych dobrych v-brake ale niestety przy wyborze lepszego roweru nie mam możliwości wybrania hamulców bo wszystkie już mają tarczowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 o wyższości jednych nad drugimi napisano na tym forum już sporo. Dopóki nie wybierasz się z rowerem w góry, zwykłe vki starczają w większości wypadków. Ale dobrze wyregulowane tarcze są znacząco lepsze od v-ek. Co do samej blaszki, to przecież możesz kupić klocki na zapas - w końcu będziesz musiał je wymienić, możesz zadzwonić do sklepu i poprosić o wysyłkę zwykłym listem, lub napisać do któregoś z forumowiczy. Od tego jest forum, żeby sobie pomagać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.