Skocz do zawartości

[Kask i rękawiczki] Jaki rozmiar ?

KMtown

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie ponieważ mam zamiar kupić kask i rękawiczki ale niestety nie mam możliwości przymiarki. Kask mam zamiar wybrać 661 Comp II Shifted , mój obwód głowy to 55/56 cm czyli rozmiar s. A jeśli chodzi o rękawiczki to mam zamiar kupić Dartmoor snake i kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać. Obwód nadgarstka mam ok. 17cm ,obwód dłoni ok. 21 długość najdłuższego palca wynosi ok. 8 cm. Jeśli jeszcze jakiś wymiar będzie potrzebny to podam :)

Hmm. Najlepiej zapytaj uprzednio sprzedawcę, bo te rozmiarówki mogą się nieco różnić (podobnie jak w przypadku butów), w zalezności od producenta. Ja np. używam Lizard skins o rozmiarze L, przy podobnym gabarycie dłoni jak Twoja. A z tabelki mogłoby wynikać, że bedą za duże...

Taniej wyjdzie zapłacić za dojazd do większego miasta i przymierzyć/kupić na miejscu, niż odsyłanie i wymiany...

Ja już się przekonałem nie raz. Rękawiczki jeszcze JAKO TAKO można kupić przez neta, bo aż tak bardzo dopasowane być nie muszą, ale z kaskiem może być problem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...