KMtown Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Mam takie pytanie ponieważ mam zamiar kupić kask i rękawiczki ale niestety nie mam możliwości przymiarki. Kask mam zamiar wybrać 661 Comp II Shifted , mój obwód głowy to 55/56 cm czyli rozmiar s. A jeśli chodzi o rękawiczki to mam zamiar kupić Dartmoor snake i kompletnie nie wiem jaki rozmiar wybrać. Obwód nadgarstka mam ok. 17cm ,obwód dłoni ok. 21 długość najdłuższego palca wynosi ok. 8 cm. Jeśli jeszcze jakiś wymiar będzie potrzebny to podam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Hej. Może ta tabelka nieco rozwieje wątpliwości: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 O właśnie czegoś takiego szukałem Tylko teraz jeśli chodzi o rękawiczki to s czy m ? Mam rękawiczki ale z krótkimi palcami i ich obwód wynosi ok 20cm i są dobre to te dartmoory też spasują ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Hmm. Najlepiej zapytaj uprzednio sprzedawcę, bo te rozmiarówki mogą się nieco różnić (podobnie jak w przypadku butów), w zalezności od producenta. Ja np. używam Lizard skins o rozmiarze L, przy podobnym gabarycie dłoni jak Twoja. A z tabelki mogłoby wynikać, że bedą za duże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Kupie je u tego sprzedawcy http://allegro.pl/rekawiczki-dartmoor-snake-biale-rozne-ambike-i3385978810.html i z opisu wynika ,że L No to za ryzykuje i zamówię rozmiar L . Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Takich rzeczy nie powinno kupować się na allegro. Przymierzałem rękawiczki i rozmiar, który teoretycznie powinien być dobry, był jednak za duży. Wziąłem mniejsze. Kask to już w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Mam nadzieję, że będą ok. Udanych zakupów. Pzdr! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Wiesz nie mam możliwości jak przymierzyć a w okolicy nie mają tych kasków. Oczywiście łatwiej było by z przymiarką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciok Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Taniej wyjdzie zapłacić za dojazd do większego miasta i przymierzyć/kupić na miejscu, niż odsyłanie i wymiany... Ja już się przekonałem nie raz. Rękawiczki jeszcze JAKO TAKO można kupić przez neta, bo aż tak bardzo dopasowane być nie muszą, ale z kaskiem może być problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Czytałem kilka tematów o rozmiarach i z tym kaskiem nie ma problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 16 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Kask i rękawiczki przyszły rozmiary idealne To dla tych co mają dylemat tak jak ja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukakewarior Napisano 20 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Świetnie, też ostatnio kupiłem kask w sieci i leży ok:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.