KONAbiker Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Jestem na tyle zdesperowany, że chyba wydam te 200zł na sztyce, Dzisiaj wygiąłem już trzecią. Zauważyłem, że co 0,5 roku muszę wymieniac sztycę, bo się wyginają. Ta dzisiejsza została co prawda wygięta przez zaliczenie gleby, ale co z tego, i tak nie powinna sie wygiąć, bo swoje kosztowała!!! Sztyca musi mieć koniecznie 40cm długości i mieć średnicę 27,2mm. Mam rame 20', a ja mam 192cm wzrostu, więc sztyca jest sporo wysuniętam i musi być wytrzymała, Zastanawiam się nad ritcheyem comp VII. Co wy na to? Poradźcie mi coś szybko, bo w niedziele zawody xc w tarczynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kviki Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Dlatego gnie Ci sie sztyca bo masz mała ramke a bardzo wyciagnieta sztyce z zramy i przy wypadku/wywrotce to własnie ona jest narazona na najwieksze prawdopodobienstwo ze pierwsza uderzy o ziemie:/ A co do sztyc to ja nic nie poradze Ci w tym temacie niehc wypowiedzą sie inni. Pozdrowko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Ja bym proponowal abys podal jakies juz miales sztyce... na pewno dposc sobie wszystkie lightowe.... a na twoim miejscu pomyslal bym powaznie o jakeis tanich zoomy itd... ciezkie kloce ale ogolnei ciezko je popsuc.. ew. cos bardziej kultowego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 15 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Wygiąłem już seryjnie montowaną w konach, jakąś BBB za 100zł i planet x probe pro za 140zł. Czyli jak teraz kupię ritcheya, to w sumie już na początku mogłem sobie kupić nową rame i nie zawracać sobie głowy. Ale wiecie, jacy są rodzice, nie uwierzą mi, muszą zobaczyc i się wykosztować, a później dopiero pomyślą nad nową ramą:/ Jak już wcześniej pisałem, teraz zastanawiam się nad czymś takim: http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=1675 albo może coś takiego... http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3078 Ale Woodmana nikt ze znajomych nie ma i nie wiem, jak się będzie spisywała. Wiem, że to trochę tańsze sztyce, ale jakoś nie mogłem znaleźć takiej pasującej mi za 200zł. Niestety wcs'y o średnicy 27,2mm mają długość co najwyżej 35cm, a jeżeli już mają 40cm, to inna średnica:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 15 Maja 2006 Udostępnij Napisano 15 Maja 2006 Kona biker wygiołeś juz kilka sztyc więc nie wiem jak mozesz myslec np. o WCS która jest lekką sztycą.... ritchey logic moze to kup :glare: ogolnie ciezko jest znalezc cos ciekawego 400x27.2 wiem bo ostatnio kupowalem jednak ja kupilem Uno ultralight 278g... lae ja nie gne sztyc :glare: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Putek Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Ja mam sztyce Ritchey comp v2 i musze powiedzieć że po dwoch miesiącach pękło mi jarzmo chociaż ani jednej gleby nie zaliczylem, ciężki też chyba nie jestem bo waże 65 kg, ale problem zlikwidowałem bo w ramach gwarancji wymienieli mi na jarzmo od wcsa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 17 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 A może jeszcze cos takiego: http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=2557 Podobno są mocne, z tego, co czytałem w necie... Niestety wczoraj zauważyłem, że pękła mi obręcz, więc na sztyce już nie mogę wydac tyle kasy:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 17 Maja 2006 Udostępnij Napisano 17 Maja 2006 Mniej kasy - tansza sztyca - czyli znowu pojezdzisz jakis czas i peknie, skrzywi sie ( niepotrzebne skreslic ) Jak jestes taki "sztyca killer" rozejrzal bym sie za thomson'em - kosztuja swoje ( 70-80$ - i nie jeden powie glupota dac tyle za kawalek rurki ) ale taka sztyca to zakup na wieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Wiem, że jest coś takiego, jak thomson i jak dla mnie nie jest głuopotą tyle na nią wydawać, bo słyszałem, co potrafi, ale powiedzcie to moim starym:/ A może taki woodman...? http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3078 Tylko że ona jest strasznie lekka i boję się, że tez sie pognie:/ Mi chodzi o coś z wyższej półki, ale żeby nie ważyło tyle, co kartka pipieru i żeby ścianki tez miała trochę grubsze od kartki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wawrus Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ja mam 175cm wzrostu, rame 17'5cala i sztyce 350mm wyciagnięta prawie na max(do max brakuje jakies 0,5cm).Sztyca Accent http://www.velo.com.pl/accent/www_acc_comp/acccomp_48.htm moja ma 31,2mm i sie trzyma lux-zadnych wygiec.NIe wiem po co wywalac tyle kasy na sztyce jak mozna miec dobra za 4x mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KONAbiker Napisano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 A ile czasu na niej jeździsz? Mi sie wyginaja gdzieś tak po pół roku. Miałem juz kiedyś podobną, tylko że bbb i też sie pogięła, a kosztowała prawie 100zł:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plotr Napisano 18 Maja 2006 Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Ja podobnie jak Wawrus polecam tego Accenta SP-408, sztyca jest tania wiec nie zal jak polamiesz, pozatym imo jest mocna, moja ma 40 cm x 30.4 mm, wysunieta maksymalnie do wskaznika, nie jedna glebe zaliczylem i sie trzyma, uzywam jej od pazdziernika 05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 mocna sztyca jak dla mnie to cos z oferty Thompsona RooXa Titecka USE w tych markach bym poszukal a kupno thomsona za niewiele ponad 200zł jest mozliwe choc trudne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RZUŁF Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Ja się dołącze z pytaniem, szukam sztycy o dużym przesunięciu jarzemka do tyłu ok 3-4 cm (ritchey ma ok. 1-2 cm) czegoś porzędnego 31.4 i tak do 200 zł Dzięki za podpowiedzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.