Skocz do zawartości

[sztyca] za 200zł

KONAbiker

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na tyle zdesperowany, że chyba wydam te 200zł na sztyce, Dzisiaj wygiąłem już trzecią. Zauważyłem, że co 0,5 roku muszę wymieniac sztycę, bo się wyginają. Ta dzisiejsza została co prawda wygięta przez zaliczenie gleby, ale co z tego, i tak nie powinna sie wygiąć, bo swoje kosztowała!!! Sztyca musi mieć koniecznie 40cm długości i mieć średnicę 27,2mm. Mam rame 20', a ja mam 192cm wzrostu, więc sztyca jest sporo wysuniętam i musi być wytrzymała, Zastanawiam się nad ritcheyem comp VII. Co wy na to?

Poradźcie mi coś szybko, bo w niedziele zawody xc w tarczynie.

Dlatego gnie Ci sie sztyca bo masz mała ramke a bardzo wyciagnieta sztyce z zramy i przy wypadku/wywrotce to własnie ona jest narazona na najwieksze prawdopodobienstwo ze pierwsza uderzy o ziemie:/ A co do sztyc to ja nic nie poradze Ci w tym temacie niehc wypowiedzą sie inni.

Pozdrowko

Ja bym proponowal abys podal jakies juz miales sztyce...

na pewno dposc sobie wszystkie lightowe.... a na twoim miejscu pomyslal bym powaznie o jakeis tanich zoomy itd... ciezkie kloce ale ogolnei ciezko je popsuc.. ew. cos bardziej kultowego...

Wygiąłem już seryjnie montowaną w konach, jakąś BBB za 100zł i planet x probe pro za 140zł. Czyli jak teraz kupię ritcheya, to w sumie już na początku mogłem sobie kupić nową rame i nie zawracać sobie głowy. Ale wiecie, jacy są rodzice, nie uwierzą mi, muszą zobaczyc i się wykosztować, a później dopiero pomyślą nad nową ramą:/

Jak już wcześniej pisałem, teraz zastanawiam się nad czymś takim:

http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=1675

albo może coś takiego...

http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3078

Ale Woodmana nikt ze znajomych nie ma i nie wiem, jak się będzie spisywała.

Wiem, że to trochę tańsze sztyce, ale jakoś nie mogłem znaleźć takiej pasującej mi za 200zł. Niestety wcs'y o średnicy 27,2mm mają długość co najwyżej 35cm, a jeżeli już mają 40cm, to inna średnica:/

Ja mam sztyce Ritchey comp v2 i musze powiedzieć że po dwoch miesiącach pękło mi jarzmo chociaż ani jednej gleby nie zaliczylem, ciężki też chyba nie jestem bo waże 65 kg, ale problem zlikwidowałem bo w ramach gwarancji wymienieli mi na jarzmo od wcsa.

Mniej kasy - tansza sztyca - czyli znowu pojezdzisz jakis czas i peknie, skrzywi sie ( niepotrzebne skreslic :P )

Jak jestes taki "sztyca killer" :D rozejrzal bym sie za thomson'em - kosztuja swoje ( 70-80$ - i nie jeden powie glupota dac tyle za kawalek rurki ) ale taka sztyca to zakup na wieki.

Wiem, że jest coś takiego, jak thomson i jak dla mnie nie jest głuopotą tyle na nią wydawać, bo słyszałem, co potrafi, ale powiedzcie to moim starym:/

A może taki woodman...?

http://arnik.freshsite.pl/product_info.php...roducts_id=3078

Tylko że ona jest strasznie lekka i boję się, że tez sie pognie:/ Mi chodzi o coś z wyższej półki, ale żeby nie ważyło tyle, co kartka pipieru i żeby ścianki tez miała trochę grubsze od kartki;)

Ja podobnie jak Wawrus polecam tego Accenta SP-408, sztyca jest tania wiec nie zal jak polamiesz, pozatym imo jest mocna, moja ma 40 cm x 30.4 mm, wysunieta maksymalnie do wskaznika, nie jedna glebe zaliczylem i sie trzyma, uzywam jej od pazdziernika 05

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...