Low Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Witam, Mam w planach zmianę amortyzatora w ramie Specialzied Stumpjumper FSR 2009. Oryginalnie jest tam Fox Float 120 RL, chcę tam włożyć Talasa 32 120-150. Czy taka modyfikacja nie zaburzy bardzo geometrii roweru. Co byście proponowali aby to się opłaciło. Może jakieś modyfikacje dampera czy coś? Jestem w tym zielony bo dopiero zaczynam zabawę w Enduro (wcześniej śmigałem na DH więc tam przy 200mm nie było problemów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Nie zaburzy wcale przy ustawieniu na 120 ..., przy 150 mm będzie to zdecydowanie odczuwalne na podjazdach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Low Napisano 12 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 No własnie mam plan śmigania na 120 i ustawiania 150 przy zjazdach. Tylko kolejne pytanie czy ramy nie zajadę przy takich ustawieniach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 13 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 Przy ustawieniach na 150 mm nie zajedziesz, gorzej jeśli będziesz skakał wyżej niż nakazuje rozsądek i możliwości ramy ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.