szuruburuman Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Gdzie moge kupić zestaw do odpowietrzania hamulców? Mieszkam w warszawie i nie chce dużo wydać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neo6 Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 w aptece bedzie Ci potrzebna jakas wieksza strzykawka, jakis wezyk, albo przewod, torebka lub jakies naczynie, kubek albo cos takiego ja po strzykawke poszedlem do apteki, przewod znalazlem w piwnicy a kubek w domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuruburuman Napisano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 właśnie największy problem mam z przewodem, bo nie mam pojęcie gdzie go moge kupić/znaleźć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harpoon Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 nie jestem w temacie odpowietrzania profesjonalista - w zasadzie czekam na zestaw z avida, po tym jak dowiedzialem sie, ze odpowietrzenie i skrocenie przewodu kosztuje 60 zl. Stwierdzilem ze lepiej kupic org. zestaw. zwroc uwage na fakt, ze niektore firmy moga stosowac rozne patenety - mam avid J7, podjechalem do jednego z serwisow, przez tel. powiedziano mi, ze bez problemu skroca i odpowietrza - jednak jak przyjechalem koles popatrzyl i stwierdzil ze avid ma fajny patent ze srobka na zacisku, ale on mi tego nie odpowietrzy bo oni nie maja do tego sprzetu. szukalem serwisu z 2 tyg. do dzis jezdze na obwiazanym przewodzie na kierownicy - ale tylko do srody :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuruburuman Napisano 14 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 ja mam tektro auriga i wszystko wygląda standardowo, z jednej strony zbiorniczek wyrównawczy, z drógiej śrubka-zaworek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 wężyk najłatwiej zdobyć w: - zoologiczny - castorama etc. - hydrauliczny zestawy są dostepne w rozncyh sklepach internetowych np w BajkStacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuruburuman Napisano 16 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 dzisiaj byłem w LeroyMerlin (tak sie pisze?) i są tam takie wężyki, tylko można minimum 4m kupić :/ za 5zł kupiłbym, ale zapomniałem, jakią grubość... ktoś mi powie, gdzie moge w miare możliwości dostać, a nie kupić płyn mineralny? i widziałem jeszcze na stacji benzynowej naturalny olej do układów hydraulicznych, miał oznaczenie DA-1. czy będzie sie nadawał do moich hamulców (do moich leje olej mineralny, taki jak do magur) na bajkstacji jest... za 85zł :| niewiele mniej, niż dałem za hamulce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pachfin Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 w citroenie LHM jest o wiele tanszy ale tonei to samo do konca co MRB (magura royal blood choć do twoich hampli raczej takiego nie tzreba...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuruburuman Napisano 16 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 a tego citroena dostane troche do słoiczka w serwisie jakimś samochodowym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szuruburuman Napisano 18 Maja 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Już mam przewód (30gr w practikerze), strzykawke (35gr w aptece) i kubek (0gr w szafce w kuchni). tylko mam problem z płynem, jedyny który był w sklepie rowerowym koło mnie kosztował 55zł (finishline), jak na mnie za drogo. Na stacji i w serwise skuterów mnie wyśmiali, kiedy powiedziałem, że chce mineralny olej do hamulców do roweru i jeden facet sie zapytał, czy po to chce ten płyn, żeby nim posmarować linke :| Na stacji, na pułeczce widziałem jakieś oleje hydrauliczne z jakimiś dziwnymi oznaczeniami (nie DOT tylko DR-<liczba> i A1) one mogą być dobre? takie coś może być: http://organika.com.pl/motoryz/plyny/da1.html ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 19 Maja 2006 Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Popros o plyn do amortyzatorów LHM w serwiscie Citroena i tyle, a po co to nich ich juz nieobchodzi :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.