Skocz do zawartości

[zestaw do odpowietrzania] skąd wziąć coś takiego

szuruburuman

Rekomendowane odpowiedzi

w aptece ;) bedzie Ci potrzebna jakas wieksza strzykawka, jakis wezyk, albo przewod, torebka lub jakies naczynie, kubek albo cos takiego ;) ja po strzykawke poszedlem do apteki, przewod znalazlem w piwnicy a kubek w domu :P

nie jestem w temacie odpowietrzania profesjonalista - w zasadzie czekam na zestaw z avida, po tym jak dowiedzialem sie, ze odpowietrzenie i skrocenie przewodu kosztuje 60 zl. Stwierdzilem ze lepiej kupic org. zestaw.

zwroc uwage na fakt, ze niektore firmy moga stosowac rozne patenety - mam avid J7, podjechalem do jednego z serwisow, przez tel. powiedziano mi, ze bez problemu skroca i odpowietrza - jednak jak przyjechalem koles popatrzyl i stwierdzil ze avid ma fajny patent ze srobka na zacisku, ale on mi tego nie odpowietrzy bo oni nie maja do tego sprzetu. szukalem serwisu z 2 tyg. do dzis jezdze na obwiazanym przewodzie na kierownicy - ale tylko do srody :-)

dzisiaj byłem w LeroyMerlin (tak sie pisze?) i są tam takie wężyki, tylko można minimum 4m kupić :/ za 5zł

kupiłbym, ale zapomniałem, jakią grubość...

ktoś mi powie, gdzie moge w miare możliwości dostać, a nie kupić płyn mineralny?

i widziałem jeszcze na stacji benzynowej naturalny olej do układów hydraulicznych, miał oznaczenie DA-1. czy będzie sie nadawał do moich hamulców (do moich leje olej mineralny, taki jak do magur)

na bajkstacji jest... za 85zł :|

niewiele mniej, niż dałem za hamulce :)

Już mam przewód (30gr w practikerze), strzykawke (35gr w aptece) i kubek (0gr w szafce w kuchni).

tylko mam problem z płynem, jedyny który był w sklepie rowerowym koło mnie kosztował 55zł (finishline), jak na mnie za drogo.

Na stacji i w serwise skuterów mnie wyśmiali, kiedy powiedziałem, że chce mineralny olej do hamulców do roweru i jeden facet sie zapytał, czy po to chce ten płyn, żeby nim posmarować linke :|

Na stacji, na pułeczce widziałem jakieś oleje hydrauliczne z jakimiś dziwnymi oznaczeniami (nie DOT tylko DR-<liczba> i A1) one mogą być dobre?

takie coś może być: http://organika.com.pl/motoryz/plyny/da1.html ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...