KONAbiker Napisano 14 Maja 2006 Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Zastanawiam się, czy ta przerzutka nada się do roweru mtb. Słyszałem, że podobno ma bardzo mocną sprężynę i w ogóle jest bardzo dobrą przerzutką, ale czy nie będzie się np. zapychała jakimś syfem podczas jazdy po lesie itp? z góry dzięki za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Niemartwiłbym sie o syf a raczej o to czy obsluzy kasete mtb.. jaka masz kasete tzn 11-30, 11-34 ? Wiem ze juz robiono takie patenty.. przerzutki szosowe maja raczej krótki wózek i beda bardzo rozciągane przez lancuch na przelozeniach typu 3 z przodu i 4 z tylu czy cos.. jezeli sie myle prosze mnie oswiecic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 16 Maja 2006 Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 To załóż sobie odrazu kasetę szosową np. 12x25 - przełozenie nie jest jeszcze takie cieżki a przerzutka na pewno bedzie współpracowac. O Tiagrach raczej nie słyszałem zeby zakladali do MTBków, często za to słyszę, że pakują Sorę do duali i innych rowerkow MTB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 16 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Kasetę proponowałbym 11-26. A tutaj taka ciekawostka do tego tematu: http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=550 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.