blat23 Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Hej, chcę sobie zrobić przejazd ok 100km północną częścią mazowsza z Warszawy do Warszawy, pętla Estrady - Kampinos - Dziekanów - boczną przy DK7 - Czosnów - Dębina - Dk85 - most nad Wisłą - Nowy Dwór Mazowiecki - most nad Narwią - DK62 - Pomiechówek - Serock - DK61 - Zegrze Południowe - szlakiem rowerowym nad Narwią - do Kałuszyna - Chotomów - Jabłonna - Tarchomin - Most Pólnocny - Bielany To tak bardzo oględnie. Jechałem już częściami tej trasy, ale mam wątpliwości co do odcinka NDM - Serock, z Google wychodzi mi, że jedyna droga to DK62 i do Zegrza Południowego DK61, jechaliście tamtędy? Jaki jest stan tych dróg, jakie natężenie ruchu i co tam jeździ (jaki udział TIRów), jest pobocze? Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mess Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 fajna trasa, kiedy jedziesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blat23 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 fajna trasa, kiedy jedziesz? Planowałem w tą sobotę, ale chyba będę musiał to przełożyć na za tydzień. W tą sobotę być może pojadę na rowerze w okolice Poznania, ale nie wiem jeszcze czy się na to porwę, bo wychodzi około 16h jazdy, a znając problemy nawigacyjne to wyjdzie z 18h + przerwy. A co, chciałbyś się zabrać na tą pętlę do Serocka? Tempo pewnie będzie rekreacyjne i zależne od nawigacji/nawierzchni/pogody ale okolice 22-27kmh najprawdopodobniej, może miejscami wolniej lub szybciej, nie wiem - taki spontan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekJ Napisano 15 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 Jeśli już się wybierzecie to wzdłuż DK62 nie proponuję jechać. Chcąc nie chcąc jest to obwodnica tranzytowa Warszawy więc ruch ciężarówek powyżej przeciętnej. Do tego pobocze jedynie miejscami. Lepiej z NDM pojechać drogą wojewódzką w stronę Wieliszewa, i jeśli już tak bardzo chcecie dotrzeć do Serocka to zjechać na Dębe - Jachrankę i dopiero tam wbić się na 62. 61 jest równie ruchliwa, natomiast macie możliwość jazdy dobrej jakości drogą lokalną wzdłuż krajówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.