maniek56 Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Czy ktoś ma projekt i samodzielnie wykonał uchwyt rowerowy do montażu na bagażniku dachowym? Jeśli tak to proszę o propozycje.
rzezniol Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Najłatwiejszy uchwyt na bazę dachową do wykonania to uchwyt łapiący rower za widelec Tego typu Zabawa w "produkcję jednostkową na własne potrzeby" uchwytu łapiącego za ramę moim zdaniem gra nie warta świeczki. Pozdro
BudekPL Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Zawsze zostanie ryzyko, że spadnie rower gdy materiał nie wytrzyma oporów... A tego bym nie chciał przy rowerze za powiedzmy 5k.. Lepiej kupić i mieć wolny czas na rower - ten w którym byś produkował...
rzezniol Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 Zawsze zostanie ryzyko, że spadnie rower gdy materiał nie wytrzyma oporów Tym bym się nie przejmował ... jak kupi odpowiedni materiał to wytrzyma. W końcu większość bagażników rowerowych jest robiona raczej z "cienkiego" materiału. Jak trzymam "fabryczny" bagażnik w ręce bardzo często się zastanawiam "ile wytrzyma". Dla mnie jest zbyt mała kwota do zaoszczędzenia aby bawić się w produkcję własnej konstrukcji. Jedyne uzasadnienie samoróbki jakie znajduję to budowa bagażnika pod nietypowy rower np poziomy , do którego standardowe rozwiązanie się nie sprawdzi. Pozdro
maniek56 Napisano 13 Lipca 2013 Autor Napisano 13 Lipca 2013 Najłatwiejszy uchwyt na bazę dachową do wykonania to uchwyt łapiący rower za widelec Tego typu Zabawa w "produkcję jednostkową na własne potrzeby" uchwytu łapiącego za ramę moim zdaniem gra nie warta świeczki. Pozdro Dzięki rzezniol ,myślałem żeby zrobić samemu bo mam dostęp do maszyn gnących rury,tokarek,frezarek itp.Ale rozglądnę się za takim jaki podrzuciłeś,zobaczę ile kosztuje.Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.