Skocz do zawartości

[uchwyt rowerowy] samodzielne wykonanie

maniek56

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Najłatwiejszy uchwyt na bazę dachową do wykonania to uchwyt łapiący rower za widelec

Tego typu

nowoczesny-uchwyt-rowerowy-lapiacy-rower

Zabawa w "produkcję jednostkową na własne potrzeby" uchwytu łapiącego za ramę moim zdaniem gra nie warta świeczki.

Pozdro 

Napisano

Zawsze zostanie ryzyko, że spadnie rower gdy materiał nie wytrzyma oporów... A tego bym nie chciał przy rowerze za powiedzmy 5k..

Lepiej kupić i mieć wolny czas na rower - ten w którym byś produkował...

Napisano

Zawsze zostanie ryzyko, że spadnie rower gdy materiał nie wytrzyma oporów

Tym bym się nie przejmował ... jak kupi odpowiedni materiał to wytrzyma.

W końcu większość bagażników rowerowych jest robiona raczej z "cienkiego" materiału.

Jak trzymam "fabryczny" bagażnik w ręce bardzo często się zastanawiam "ile wytrzyma".

Dla mnie jest zbyt mała kwota do zaoszczędzenia aby bawić się w produkcję własnej konstrukcji.

Jedyne uzasadnienie samoróbki jakie znajduję to budowa bagażnika pod nietypowy rower np poziomy , do którego standardowe rozwiązanie się nie sprawdzi. 

Pozdro

Napisano

Najłatwiejszy uchwyt na bazę dachową do wykonania to uchwyt łapiący rower za widelec

Tego typu

nowoczesny-uchwyt-rowerowy-lapiacy-rower

Zabawa w "produkcję jednostkową na własne potrzeby" uchwytu łapiącego za ramę moim zdaniem gra nie warta świeczki.

Pozdro 

Dzięki rzezniol ,myślałem żeby zrobić samemu bo mam dostęp do maszyn gnących rury,tokarek,frezarek itp.Ale rozglądnę się za takim jaki podrzuciłeś,zobaczę ile kosztuje.Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...