MartinH Napisano 11 Lipca 2013 Napisano 11 Lipca 2013 Zastanawiam się nad zmianą kół w swoim bike'u, choć z drugiej strony nie wiem czy jest sens. Chciałbym troszkę zejść z wagi, a przy okazji kupić coś mocniejszego, z racji dobrej promocji wybór padł na szwajcarską firmę, ogólnie chodzi o modele X1900, X1800 lub X1600. Najbardziej jestem przekonany do X1800 bo wychodzą chyba najbardziej korzystnie cenowo (699 zł) no i spasowały by kolorystycznie do bike'a. X1600 są już zdecydowanie droższe, a różnica to tylko lub aż 200g. Z tego co wyczytałem to DT są raczej trwałymi kołami, a przy mojej wadze ok. 70 kg ciężko by nie miały. Obecnie mam koła fabryczne Krossa i pytanie ile takie koła ważą, jestem w sumie z nich zadowolony, bo nie gną się, a nie wiem czy róznica wagowa warta jest zainwestowanej gotówki? Chyba, że ktoś ma jakieś inne pomysły? Składanie? Czy wyjdzie taniej i lepiej?
christophorus Napisano 12 Lipca 2013 Napisano 12 Lipca 2013 DT SWISS to na pewno trwałość. Uznana firma. Jeśli chcesz zmienic to czemu nie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.