Skocz do zawartości

[ hamulec ] Black Box - Problem

Ogór

Rekomendowane odpowiedzi

mam black boxa na przodzie 203 mm i ostatnio przestal dzialac jak dzialal do tej pory ogladam go i zauwazylem ze nie ma takiej "zawleczki"

-->

http://img162.imageshack.us/my.php?image=10029052ec.jpg

tak jak tutaj nie ma ( miedzy tymi 2 srubami ) :/ i nie wiem czasem czy to nie przez to tak spowalnia !! :/

co mam zrobic bo mam chwilowo tylko przedni hamulec i sie boje o swoje zycie :P

czy tez moze inna przyczyna jest tego ze spowalnia ?

:D

chyba sie udalo :D

tzn ta zawleczke to zrobilem prowizoryczna z kawalka druta :D

no i 2 czynoscia jaka zrobilem to delikatnie przyblizylem klocka do tarczy i teraz jest zyleta :D to chyba znaczy ze problem zarzegnany jutro przetesje na ulcy to am powiem :) a moze byc tak ten klocek przesuniety ? :)

kolega kiedy kapnol finish linem i wd40 to pozniej piszczalo mu troche :wub: :wub: i nie bardzo to hamowalo B)

ale pojezdzil troche wytarl to i dzialalo poznijej ok :blush: a ty zrob jak mowili ci w twoim poscie :blush: ewntualnie przejedz tarcze benzyna a kloce papierem sciernym takim drobniutkim i a reszte rozjezdzisz i bedie git

• 2 tygodnie później...

Ta wspomniana przez Ciebie zawleczka zabezpiecza jedynie śrubę mocującą klocki przed wypadnięciem. Na siłę hamowania nie ma wpływu.

Natomiast dziwne jakieś te BlackBoxy, bo nie mają regulacji położenia wewnętrznego klocka (a moje mają).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...