PanEkset Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Witam, mam zamiar kupić rowerek. Pytanie, czy za ten na początek nadał by sie ? Ogólnie mam 184cm wzrostu i 68kg wagi. Szukałem jak najbliżej i w takich pieniądzach, tak więc pytanie do Was, czy opłaca się. http://allegro.pl/rower-szosowy-decathlon-b-twin-kola-28-rama-17-i3367669871.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja od siebie powiem, że b'twin ma dobre budżetowe części, i rowery przez nich składane są warte swojej ceny. Sam od prawie roku śmigam na rockrider 6.3 i jestem zadowolony, to ile zapłaciłem za niego, i to co zawiera on w sobie jest zadowalające jak na tą cenę. Słyszałem dużo pozytywnych opinii o komponentach b'twin. I sam też mogę taką wystawić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanEkset Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja od siebie powiem, że b'twin ma dobre budżetowe części, i rowery przez nich składane są warte swojej ceny. Sam od prawie roku śmigam na rockrider 6.3 i jestem zadowolony, to ile zapłaciłem za niego, i to co zawiera on w sobie jest zadowalające jak na tą cenę. Słyszałem dużo pozytywnych opinii o komponentach b'twin. I sam też mogę taką wystawić. Dziękuje za info, ale jeszcze pytanie, czy wzrost i waga do tego roweru pasują ? Mam 183cm i 68kg wagi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skbik Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Troche a nawet bardziej niz troche smiesznie wygladaja te klamkomanetki z MTB, przerzutka tylna, korba poza tym nie jest zle wg mnie oczywiscie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcint96 Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 co do wagi to na pewno będzie ok ale może być trochę za mały. Ale nie wiem... Na rozmiarach się nie znam, poczytaj, poszukaj rozpiski ile cm. wzrostu dla jakiej ramy jest przeznaczone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Na pewno będzie za mały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanEkset Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Na pewno będzie za mały. hm, właśnie też czytam. Cieżko coś znaleśc dobrego, a mam też problem, że nie szukam w dalekich odległościach od mojej miejscowośći. Jeżeli bedzie za mały, to jakoś znacznie wpłynie na jazde ? Z tego co wiem, to na dłuższych dystansach bedę odczuwał, ale na 50km max myślę że będzie dobrze. Do tego koła 28 cali, a najbardziej mi odpowiada że jest niedaleko mojej miejscowośći, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Każda szosówka ma koła 28 cali Śmieszne te klamkomanetki, nie jest to szczyt techniki, no ale rozmiar, ten rower jest malutki po prostu. Moim zdaniem taka nowoczesna szosówka to gdzieś 1200 zł. Ewentualnie coś w ten deseń, wielkopolska http://allegro.pl/koga-miyata-grand-racer-i3366266194.html. Może ktoś się na jej temat wypowie, i jak właściciel by spuścił za zjechaną korbę, to może warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PanEkset Napisano 11 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Każda szosówka ma koła 28 cali Śmieszne te klamkomanetki, nie jest to szczyt techniki, no ale rozmiar, ten rower jest malutki po prostu. A z tej listy coś polecaćie ? http://allegro.pl/rowery-szosowe-16484?state=9&postcode_enabled=0&price_to=1000&price_enabled=1 . Nad którym można byłoby się zastanowić, lub który jest najlepszy w stosunku jakośći do ceny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shootee Napisano 11 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2013 Ja więcej jak powiedzmy 650, no może 700zł nie dał za ten, i tylko ten w mojej subiektywnej opinii z tej listy jest ok. http://allegro.pl/rower-szosowy-olmo-caly-na-campagnolo-dla-konesera-i3377885599.html Żeby ładnie wyglądał, to bar tape potrzebny, opony bo popękane, rama trochę porysowana, na to musiałby spuścić. Sztyca ma wgniecenie, no i trzeba by było jechać obejrzeć, czy koła nie są zaraz do zrobienia, suport. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.