MRAF Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Witam! Mam tani rower polskiej firmy, jest to Utara Wave. Rower ma nowy suport Accent BB-40, hamulce Accent jakieś tam (aluminiowe), nowe klocki hamulcowe też z Accenta, nowe linki, tylną przerzutkę Shimano Tourney TX oraz nowy łańcuch. Pytanie jest takie: Czy warto sprzedać mi ten rower za ok 250-300zł (jak się uda..) i kupić za tą kwotę coś innego typu..Przykładowo tylko: http://tablica.pl/oferta/rower-giant-rozmiar-ramy-18-kola-26-ID374RB.html Gdy za pół roku i tak będą pieniądze na coś nowego? Bo nie wiem czy sprzedać go czy kupić taki zwykły rower ale firmowy (chociaż i tak rama pewnie pochodzi z jednej fabryki, tak jak np. Toyota robi siedzenia do VW, albo skrzynię biegów do Citroena, tak samo z rowerami, wszystko Chinole z innymi naklejkami) bym przejeździł jeszcze z pół roku. Bo chodzi mi o awaryjność.. Czy jak kupią taki używany rower typu Giant, to też będę musiał wymieniać linki, przerzutki czy coś? Bo w moim to wszystko wymieniłem.. I nie wiem czy coś jeszcze w nim siądzie czy nie ;/ Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście, jestem troszkę zmęczony i tak... Ciężko mi zapanować na językiem Pozdrawiam!
beskid Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Warto dozbierać i kupić coś używanego. Ofert fajnych rowerów jest sporo i to za całkiem przyzwoite pieniądze.
MRAF Napisano 10 Lipca 2013 Autor Napisano 10 Lipca 2013 Czyli nie warto teraz sprzedawać? Lepiej trzymać przez te pół roku go jeszcze i wtedy coś kupić, tak?
beskid Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Dokładnie tak bo jest spora szansa na to, że zrobisz jak w tym przysłowiu; "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Dozbieraj konkretną kwotę i czekaj na okazję bo jest ich sporo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.