Skocz do zawartości

[Rower] Sprzedać obecny rower czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam tani rower polskiej firmy, jest to Utara Wave. Rower ma nowy suport Accent BB-40, hamulce Accent jakieś tam (aluminiowe), nowe klocki hamulcowe też z Accenta, nowe linki, tylną przerzutkę Shimano Tourney TX oraz nowy łańcuch.

Pytanie jest takie:

Czy warto sprzedać mi ten rower za ok 250-300zł (jak się uda..) i kupić za tą kwotę coś innego typu..
Przykładowo tylko:

http://tablica.pl/oferta/rower-giant-rozmiar-ramy-18-kola-26-ID374RB.html

Gdy za pół roku i tak będą pieniądze na coś nowego?

Bo nie wiem czy sprzedać go czy kupić taki zwykły rower ale firmowy (chociaż i tak rama pewnie pochodzi z jednej fabryki, tak jak np. Toyota robi siedzenia do VW, albo skrzynię biegów do Citroena, tak samo z rowerami, wszystko Chinole z innymi naklejkami) bym przejeździł jeszcze z pół roku. Bo chodzi mi o awaryjność.. Czy jak kupią taki używany rower typu Giant, to też będę musiał wymieniać linki, przerzutki czy coś? Bo w moim to wszystko wymieniłem.. I nie wiem czy coś jeszcze w nim siądzie czy nie ;/

Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście, jestem troszkę zmęczony i tak... Ciężko mi zapanować na językiem :)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...