MRAF Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Witam! Mam tani rower polskiej firmy, jest to Utara Wave. Rower ma nowy suport Accent BB-40, hamulce Accent jakieś tam (aluminiowe), nowe klocki hamulcowe też z Accenta, nowe linki, tylną przerzutkę Shimano Tourney TX oraz nowy łańcuch. Pytanie jest takie: Czy warto sprzedać mi ten rower za ok 250-300zł (jak się uda..) i kupić za tą kwotę coś innego typu..Przykładowo tylko: http://tablica.pl/oferta/rower-giant-rozmiar-ramy-18-kola-26-ID374RB.html Gdy za pół roku i tak będą pieniądze na coś nowego? Bo nie wiem czy sprzedać go czy kupić taki zwykły rower ale firmowy (chociaż i tak rama pewnie pochodzi z jednej fabryki, tak jak np. Toyota robi siedzenia do VW, albo skrzynię biegów do Citroena, tak samo z rowerami, wszystko Chinole z innymi naklejkami) bym przejeździł jeszcze z pół roku. Bo chodzi mi o awaryjność.. Czy jak kupią taki używany rower typu Giant, to też będę musiał wymieniać linki, przerzutki czy coś? Bo w moim to wszystko wymieniłem.. I nie wiem czy coś jeszcze w nim siądzie czy nie ;/ Mam nadzieję, że mnie zrozumieliście, jestem troszkę zmęczony i tak... Ciężko mi zapanować na językiem Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Warto dozbierać i kupić coś używanego. Ofert fajnych rowerów jest sporo i to za całkiem przyzwoite pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRAF Napisano 10 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Czyli nie warto teraz sprzedawać? Lepiej trzymać przez te pół roku go jeszcze i wtedy coś kupić, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beskid Napisano 10 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 10 Lipca 2013 Dokładnie tak bo jest spora szansa na to, że zrobisz jak w tym przysłowiu; "zamienił stryjek siekierkę na kijek". Dozbieraj konkretną kwotę i czekaj na okazję bo jest ich sporo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.