p0m Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Witam wszystkich!Na wstępie zaznaczam, że jestem prawie zupełnym laikiem w sprawie sprzętu rowerowego.Posiadam od 2009r. taki oto rowerek - http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/915/foto:2/ kupiony głównie do rekreacji, jeździłem głównie po asfalcie i szutrze. 3 lata w Jeleniej Górze i okolicach, rok we Wrocławiu. Stosunkowo mało, lecz ostatnio znów zacząłem się interesować jazdą i tym razem bardziej ambitną. Jestem gotów do etapowej modernizacji bike'a w oparciu o ramę, którą mam. Na pierwszy rzut idą koła oraz piasty, bowiem muszę jedno z nich wymienić (tylne), więc jest to idealna okazja do kupna czegoś lepszego niż te w komplecie fabrycznym. Tak więc pytanie co kupić - i nie chodzi tutaj o najwyższą półkę cenową i sprzętową, ale o coś, co będzie mi dobrze służyło w terenie z dobrym stosunkiem jakości do ceny. Dodam, że głównie w terenie wokół Jeleniej Góry (Kowary, Karpacz, Szklarska, Jakuszyce, Góry Kaczawskie) oraz rekreacyjnie we Wrocławiu po asfalcie, jak i terenie leśnym, z korzeniami i innymi przeszkadzajkami. Dalej chcę kupić lepszy przedni widelec, ale to już nie jest w kwestii pytania:] Liczę na pomoc;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.