Skocz do zawartości

[torba/torebka] potrzebna nietypowa :)

nehoshi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Mam torbę podsiodłową, w której mieści się łańcuch (zabezpieczenie) i już, więcej w nią nie wejdzie. Potrzebuję coś dodatkowego, żeby wozić jakieś podstawowe klucze, łatki, łyżki do opon, a nie chcę wieszać na ramie tych trójkątnych toreb, które obcierają ramę w miejscu rzepów. No chyba, że są takie, które ramy nie niszczą(?).

W każdym razie może macie pomysł na jakąś torbę, która pomieści podstawowe drobiazgi, które wymieniłem (+ może klucze do domu czy rękawiczki) i będzie jakoś sprytnie mocowana? Pomyślałem o torbie mocowanej w otwory do bidonu, ale nie znalazłem nic takiego, więc może Wy coś takiego widzieliście gdzieś albo coś innego mi doradzicie?

Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

a nie możesz o prostu kupić większej podsiodłówki? to będzie chyba najwygodniejsze rozwiązanie.

ja mam Topeak Aero Wedge M i mieszczę w niej - dętka 29x2.25, 2 duże łyżki Pedrosa, 1 wąska łyżka, 2x multitool, szmatka, łatki, lampka przednia, klucze i to wszystko w pojemności podstawowej, po powiększeniu torebki jeszcze co nieco da się upchnąć.

jest też większa wersja Aero Wedge L ale ona jest już ogromna

Napisano

@Kiciok:

Ta pierwsza - rzepy dookoła ramy, tego chcę uniknąć.

Ta druga - pod siodło, a tam już mam torbę jak pisałem.

@Piehursson:

Ta co mam jest już duża i da się ją powiększyć jeszcze bardziej, dzięki czemu pewnie upchnąłbym tam oprócz łańcucha (90cm) także łatki i klucze, ale wtedy pod siodłem miałbym torbę jak worek na kartofle :(

Chciałbym dorwać coś sprytnego, małego i mocowanego właśnie na przykład w otwory bidonu.

Napisano

uważam, że torba wielkości Aero Wedge M w zupełności by wystarczyła na ten majdan, który chcesz wozić. Rzuć okiem na mój rower, jest tam zdjęcie tej torby, nie przypomina na moje oko worka na pyry.

Przyznam szczerze, że z typem torby jakiego szukasz nigdy się nie spotkałem.

Chociaż w sumie łańcuch jednak trochę miejsca zajmuje...

Napisano

Jeśli chcesz wykorzystać miejsce na bidon, to może coś takiego będzie Tobie pasować:

http://velo.pl/akcesoria/torby-i-sakwy/sks/cagebox

Dzięki, takie coś właśnie miałem na myśli. Lepsza była by co prawda torba montowana w otwory w ramie, ale takie coś też się sprawdzi. Póki co upchałem wszystko w podsiodłówkę - wyjmowanie łańcucha nie będzie wygodne, bo wszystko będzie wypadać, ale zobaczymy jak się to sprawdzi.

Napisano

Przejechałem już wiele tysiecy km rowerem i nigdy nie brałem zapasowego łańcucha , tylko zapasową spinke .

Wożenie łąńcucha jako części zapasowej?????   Chyba tylko po to aby od psów sie odganiać .

Sorry , doczytałem , że łańcuch to zabezpieczeniu= cofam poprzedniego posta.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...