human Napisano 10 Lipca 2013 Napisano 10 Lipca 2013 Moj rower to Trek Top Fuel (z tylnym zawiasem). W obecnej chwili jest on praktycznie na fabrycznym osprzecie ale powoli planuje jego modernizacje gdyz biore sie coraz powazniej za jezdzenie w terenie. Na pierwszy rzut poszly kola. Fabryczne Bondragery mam wrazenie, ze nie daja rade a przy mojej wadze (pod 90kg) moga nie wytrzymac bardziej hardcorowej jazdy. Zaczalem bowiem jezdzic w dosc trudnym terenie - waskie lesne zjazdy urozmaicone korzeniami, malymi dropami itp. - troche za ekstremalnie dla tych kol. Przede wszystkim chcialbym kola w miare wytrzymale na moja wage i jazde opisana wyzej. Oczywiscie pelne kola czyli ze szprychami i piasta (na "disc"). Nie wiem na ile to istotna info. bo w ofertach sklepowych nie widze tego ale oczywiscie typ wentyla typ schreder (fabryczne obrecze mam na presta co mnie wk... niesamowicie a boje sie rozwiercac). Kolega w podobnych warunkach uzytkuje kolka firmy nukeproof i bardzo sobie je chwali. Wytrzymale za rozsadna cene. Czy mozecie mi polecic cos innego czy moze wspomniane nukeproof beda OK (tylko jaki model? ). Oto link do sklepu (mieszkam w uk): http://www.chainreactioncycles.com/Categories.aspx?BrandID=1331&CategoryID=1054&SortBy=Price Dzieki z gory za porady.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.