Skocz do zawartości

[koło] Czy będzie pasować?

Pawello12

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Zamierzam kupić nowe koło tylne aby przejść z wolnobiegu na kasetę i zastanawiam się, czy wszystko będzie pasować do tylnego widelca. 

http://allegro.pl/k-tyl-26-na-lozyskach-kase-o-mach-1-exe-szp-czar-i3362347319.html

Nie widzę tutaj podanej szerokości, więc wnioskuję, że wszystkie piasty do MTB mają taką samą szerokość? Czy jednak muszę zmierzyć rozstaw widełek tylnego widelca? Jeśli tak, to jak to dokładnie zrobić? 

Do tej pory miałem koło przykręcane tradycyjnie na śruby. Czy to koło na szybkozamykacz będzie bez problemu pasować? 

Napisano

Typowa szerokość piasty mtb to 135 mmm.

Zmierz rozstaw pomiędzy widełkami w środku i będziesz wszystko wiedział :)

To koło jest na szybkozamykacz w komplecie i nie będzie żadnego problemu, jeśli tylko masz typowy rozstaw widełek.

Napisano

Wszystko będzie pasować, nie ma potrzeby przerabiania czegokolwiek. A tak poza tym jeśli zamierzasz kupić to koło i jest tam piasta novatec 802sb to sobie daruj to koło i poszukaj czegoś innego. Mi bębenek zaczął fiksować po 1500 km i po 2000 już piasta do kosza, bo bębenków zamiennych do niej nie robią a shimanowskie nie pasują.

Napisano

Zmierzyłem, jest dokładnie 135 mm. :)

Jakie w takim razie koło lepiej wybrać za podobną kasę? Nie mam za wiele funduszy, więc mogę dać ok 100 zł. 

• Mod Team
Napisano

Koło które podałeś jest dobre. Posiada nie najgorsza piastę i także nie najgorsza obręcz. Możesz śmiało kupować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...