Skocz do zawartości

[kask] Czy ten kask (link w opisie) może być do jazdy na rowerze?

Rekomendowane odpowiedzi

Tani ten kask. I nie chodzi o to, że wiesz. Wykonanie nie może stać na przyzwoitym poziomie. Ponadto, jeśli to rzeczywiście kask "motocyklowy", będzie diablo ciężki.

I tak właściwie, potrzebny Ci fullface? Porządnego orzecha można kupić już poniżej 100zł.

Są różne modele orzechów, więc jaki konkretnie Ci się nie podoba?

Niestety, zakup rowerowego FF bez przynajmniej 200zł w kieszeni (za tę kwotę do wyrwania jest Bell Bellistic i w sumie... tylko Bell Bellistic) to źle wydane pieniądze. Na tani kask więcej się naklniesz niż będzie z niego pożytku.

I drugie niestety, nie masz co czekać na posta, iż ten podlinkowany kask jest wart zakupu. Bo po prostu nie jest.

Jako, że na co dzień poruszałem się motorowerem (teraz robię prawko i przerzuciłem się na rower) to : Tani kask, to nienadający się do niczego kask... takie pseudo kaski zazwyczaj pękają po jednym upadku, kiedyś kolega pomałał kask uderzając nim o moje plecy...

Kaskiem możemy nazwać kask firmy np NAXA, LS2. Osobiście jeździłem z kaskiem dużo lepiej firmy i mimo to, że upadł mi na ziemię, kostkę itp wielokrotnie nic się z nim nie działo...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...