Kowal1986 Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam, czy możecie polecić jakiś serwis w zachodniej Warszawie lub okolicach (Bemowo, Włochy, Ursus, Pruszków itd) wykonujący przeglądy amortyzatorów Fox-a. Było by miło gdyby miał autoryzacje, bo widelec jeszcze na gwarancji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ukaniex Napisano 12 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 12 Lipca 2013 Po tej stronie raczej nic nie znajdziesz niestety. Znane mi autoryzowane serwisy Fox to AirBike na KEN oraz Bicykleta na Saskiej. W okolicach Ursusa/Włoch jest kilka "lepszych" serwisów między innymi Velmar (Piastów) czy Komobike (Komorów) ale nie znam ich uprawnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 15 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2013 ...Czasami korzystam z Velmaru, ale zażyczyli sobie cenę wyższą niż w autoryzowanych serwisach ;-/. Zrobiłem przegląd w Airbike na KEN (mają autoryzację) i po pierwszej przejażdzce dzisiaj jestem średnio zadowolony. Prosiłem ich, żeby jak mają jakieś podejrzenia odnośnie uszczelek kurzowych to niech dzwonią i zgodzę się na wymianę. Przejechałem dziś 40 km po Borach Tucholskich (jedyna zaleta wyjazdowej pracy ;-] ) i po drodze zauważyłem, że żyga mi z lewej uszczelki. Mam nadzieje, że to tylko przejściowe i jest spowodowane tym, że polało im się za dużo oleju i jak wypluje nadmiar to się uspokoji. Jak nie to będę reklamował , bo przed serwisem na goleniach zostawał jedynie delikatny film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Lipca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 poniżej lista autoryzowanych serwisów w Polsce http://www.cult-bikes.com/FoxListaSerwisow.htm i polecam takie serwisy - mają wszelkie uszczelki i części zamienne i nie kombinują z zamiennikami które nie zawsze są ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skydancer Napisano 17 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 Czy jest w ogóle szansa na samodzielne serwisowanie Foxa, podobnie jak to można robić z RS? Czy Fox udostępnia instrukcje serwisowe, czy też wszystko owiane jest tajemnicą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2013 ... Na stronie Fox-a znajdziesz rozpiski ile oleju do której goleni wlać. Widzę, że trzeba bedzie następnym razem samemu robić, bo nic w tym skomplikowanego. Oddałem do autoryzowanego serwisu, a teraz czeka mnie ponowna wizyta, bo po przeglądzie zaczął się wyciek. Chciałem by było szybciej i profesjonalnie, a wyjdzie dwa razu dłużej. Jeżeli ma się blisko do serwisu to można z niego korzystać, bo jak coś jest nie tak to nie ma problemu z ponowną wizytą. Jak ma się dalej i nie ma człowiek na nic czasu to lepiej robić samemu w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kowal1986 Napisano 30 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 30 Lipca 2013 Airbike na KEN zachował się porządnie i wymienił uszczelnienia w ramach reklamacji (dopłaciłem tylko za same uszczelki). Wszystko teraz śmiga jak należy i na goleniach zostaje tylko delikatny film oleju liczony w mikronach. Nauczka na przysłość, że jak masz jakiekolwiek podejrzenia co do uszczelnień to odrazu trzeba szykować się na ich wymianę. Podczas ostatnich wojażach w bardzo suchych i pylnych warunkach lewa uszczelka zaczeła piszczeć - po przeczyszczeniu Brunoxem wszystko wróciło do normy, ale widać, że dolna warga zgarniająca zdążyła się zatrzeć i niestety przeglądu już nie przeżyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.