bartnik Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 witajta wprawdzie sezon indoor daleko, ale właśnie zakupiłem trenażer i zastanawiam się, czy nie kupić jakiegoś taniego koła+kasety na tył na cele treningowe coby nie musieć przekładać opony, gdyby mi się zachciało w teren (na przykład akurat dobra pogoda). Dodatkowym argumentem jest to, że większość opon 26 cali na trenażer jest dosyć wąska i wymagają węższej felgi niz moja 18mm (DT Swiss XR400 - dop. min. 1.5 cala) Praktykujecie takie treningowe koło czy raczej wam szkoda zachodu/kasy i kupić treningówke 1,5-1,75 (a są takie) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinwu Napisano 9 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 continental ma szeroką oponę do trenażera - mam taką i jest ok. W zeszłym sezonie bawiłem się w przekładanie opon , ale jak sporo jeździsz zimą to jest to upierdliwe . W tym roku zrobiłem eksperyment zakładając oponę z trenażera na koło od roweru żony ( kaseta 8 rz ) do mojego roweru przerzutka 10 rz dyna-sys i co najlepsze dało radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.