hendels Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 Witam serdecznie, pocztą pantoflową otrzymałem dzisiaj fotkę z rowerem na sprzedaż, z racji tego że jestem na etapie intensywnego poszukiwania swojego pierwszego poważniejszego dwukołowca, zainteresowałem się, niestety opis tego fenomenu ograniczył się do "super rower, polecam", a mi zależy na konkretach. Tu dochodzi kolejny element układanki - mój brak wiedzy, z racji tego, że dopiero zaczynam zabawę z rowerami - nie wiem co to jest, ale na mój amatorski guścik wygląda nieźle. Prawdopodobnie jutro uda mi się zrobić więcej zbliżeń komponentów (i rozwinę o nie wątek), tylko wcześniej chciałbym zapytać czy w ogóle opłaca się do niego fatygować, za cenę 1400-1500 zł. Prosiłbym szanownych fachowców zgromadzonych na tym forum, o rozpoznanie, być może ktoś wcześniej miał z czymś takim do czynienia i byłby w stanie się wypowiedzieć na jego temat. Niestety na podstawie zdjęcia mogę określić, że rama jest firmy Red Bull, wahacz (centralny - tu jestem zauroczony) firmy Rose, wysilając wzrok i kojarząc kolory dostrzegłem na ramie jeszcze napis AIDA, być może to w czymś pomoże. Jeżeli temat nie nadaje się do śmietnika, proszę o pomoc, korzystając z okazji, chciałbym się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, który tak jakby otwiera moją przygodę z rowerami. Pozdrawiam
Fenthin Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 Korba to prawdopodobnie LX FC-M569, ewentualnie XT FC-M739. Tylna przerzutka to XT, model RD-M739. Hamulce to być może grupa DX. I tyle jestem w stanie wypatrzyć. W tym wahaczu nie ma ani grama czegokolwiek, co mogłoby być rzeczywiście interesującego. Prosty, wręcz prostacki, jednozawias. Jeśli nie jesteś maniakiem retro sprzętu, odpuść sobie. Szczególnie za taką cenę. Bo wiesz, wszystko pięknie ładnie, eliksy, iksteki, ale to jednak rower, który ma z 15-16 lat.
paulsen Napisano 22 Lipca 2013 Napisano 22 Lipca 2013 Witam serdecznie, o rozpoznanie, być może ktoś wcześniej miał z czymś takim do czynienia i byłby w stanie się wypowiedzieć na jego temat. Niestety na podstawie zdjęcia mogę określić, że rama jest firmy Red Bull, wahacz (centralny - tu jestem zauroczony) firmy Rose, wysilając wzrok i kojarząc kolory dostrzegłem na ramie jeszcze napis AIDA, być może to w czymś pomoże. Jeżeli temat nie nadaje się do śmietnika, proszę o pomoc, korzystając z okazji, chciałbym się przywitać, ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, który tak jakby otwiera moją przygodę z rowerami. Pozdrawiam Hej jeśli byłbyś zainteresowany tym rowerem do mogę dopytać w centrali Rose w Bocholt jaki to rower oraz czy mają na stanie części do niego pozdro P
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.