Skocz do zawartości

[sztyca podsiodlowa] Lekka ! :)

papanf

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

takze po wyjeciu sztycy razem z siodelkiem bbylem zdziwony.

to wazy chyba z tone .... mam sztyce bontragera jak i siodelko bontragera....

zamonotwany w GF tassajarze .

i tu pytanie :)

na jaka LZEJSZA sztyce zamieniec bontragera za kwote max.90zl

pozdrawiam

Napisano

Dlugosc 320 - 330mm, srednica 27.2mm.

Za 120zl masz super lekka sztyce Smica. Ok 220g. Jak bedzie za dluga to mozna ja jeszcze przyciac :033:

PS Siodlko wazy 375g

Sztyca 322g

Napisano

Mnie takie bez urazy dla uzytkownikoiw Promaxa pseudo karbony nie przekonuja. Kup normalna sztyce aluminiowa i bedziesz bardzo zadowolony.

A co do siodelka to poszukaj po necie i na forum informacji bo siodelko to praktycznie indywidualna sprawa.

Napisano

Siodlo san marco blaze lub SKN waga okolo 260 g cena od 63 - 68 zł z tym ze z SKN mozesz miec problem z nabyciem, a sztyca juz tu padla :) SMICA za jakies 119 zł chyba chodzila na allegro. i ma jakies 220 g przy 350 mm dotniesz ja troszeczke do tych 330 mm i bedzie jeszcze mniej , a na promaxie balbym sie jezdzic :)

Napisano

Ja mam sztyce promaxa i polecam, zawsze ci ten karbon troche drgan wytłumi, komfort jest wiekszy niz na aluminiowej, waga niska. Na forum duzo jest ludzi ktorzy je posiadaja i jakos nikt sie jeszcze nie skarzyl. Pamietaj ze do sztyc karbonowych lepiej miec specjalny zacisk [krzywo jest w nim "rozciecie" poprowadzone]

Napisano

Jedno mnie zastanawia dlaczego ten karbonowy Promax kosztuje 100zl a inne karbonowe sztyce chodza kolo 3 stow w gore...

Napisano

Bo w innych sie placi za jakis glupi znaczek WCS itp...

Mam tą sztyce i polecam, lekka jest (210 g) i jest w PELNI Z KARBONU

wiec... ludzie nie walcie bezsensownych postów ze to jest alu oklejone karbonem jak nie mieliscie tego nigdy w rece :) bo wiele osob tak mowi....

U mnie ta sztyca jest wsunieta jakies 11 cm (minimum na podzialce to 8 cm) i sztyca daje rade, nie pekla pomimo kilku mocnych uderzen

Gość BikerFG
Napisano

tez wlasnie szukam sztycy na 27,2 mm ale do kolarki i juz prawie sie zdecydowalem na ta Promax Carbon na allgero jest za 99,50 zl.

na razie spotkalem sie tylko z pozytywnymi opiniami.

co z tym zaciskiem w koncu ?

Napisano

Bo w innych sie placi za jakis glupi znaczek WCS itp...

Mam tą sztyce i polecam, lekka jest (210 g) i jest w PELNI Z KARBONU

wiec... ludzie nie walcie bezsensownych postów ze to jest alu oklejone karbonem jak nie mieliscie tego nigdy w rece :) bo wiele osob tak mowi....

...

Bo to zależy od modelu...

Źródło: http://www.leechi.com.tw/english/SeatPosts...etail.htm#SP896

Np.

Model:SP-928/SP-728CF/SP-228CF

Material:

SP-928: Carbon Fiber tube

ale

SP-728CF: 2014 alloy tube w/carbon fiber wrapped

SP-228CF: 6061 alloy tube w/carbon fiber wrapped

Forged base and clamps

Diameter: ø27.2 / 31.6 mm

Feature: Extra-light weight

Head Finish: black / silver/ anodized color

Length: 250/300/350 mm

Weight: 190g/232g/295g(27.2,300mm)

Packing: 50 pcs/ctn

Produced in: Taiwan

pozdrawiam,

anulkaa

Napisano

polecam Smica,

mam GF marlina (a raczej to co z niego zostalo)

ostatnio wymienilem mostek i sztyce na Smica (alu 7075 forge) - waga jak WCS cena jak nie WCS!

w planie mam zmiane kiery i sterow na Tioge i siodelko. i juz nic nie zostanie z bontrangera w moim rybaku (po za oponkami, ktore zmienie jak sie zmecza - kolek juz nie mam, zmienilem na mavic'ki).

Napisano

polecam promaxa. po przesiadce z alu czuje a raczejnie nie czuje bolących czterech liter po dłuższej przejażdzce. Co do specjalnej obejmy to wtstarczy założyć normalna tylko odwrotnoie, tak aby roziecie w obejmie było po przeciwnej stronie niż w ramie!

Promax nie ma dużych nakładów na marketing i nawet ich strona (amerykańska) nie działa?

Robią z ciekawych i tanich rzeszy jeszcze szczęki do hamulców V które ważą ok 160 g (30 zł) dla porównia Deore ważą ok 190 g!

Napisano

http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=1653 tu macie topick o tych zaciskach.

dex1 promaxy waza 160g jezlei mowimy o tym smaym topicku na LB[chyba ze sam wazyles] http://light-bike.com/forum/viewtopic.php?t=1654 , ale tutaj nie ma ani srob mocujacych ani fajki dodatkowo klocki ktore sa zlaozone kosztuja duzoooo ;) wiec jak sie dolozy do kosztow hampla jeszcze nowe klocki to wcale to rewelacyjnie nie wychodzi, a promaxy raczej dlugo nie wytrzymuja ;]. To jest najtansze co dobre taka prawda, potem sa tektro ktore cechuja sie juz wg opinii ludzi wieksza trwaloscia[sam mialem do tej pory i nie mialy luzow, jedyne co to nie za wygodnie sie je regulowalo,ale w porownaniu np do Alhonga to te tektro byly boskie :)].

Napisano

tylko ze autro postu ma tassajare więc 29,2 , więc jak z redukcją to smica, a jak bez to zostaje roox (240zł) i tune z tego co znalazłem :)

• 2 tygodnie później...
Napisano
tylko ze autro postu ma tassajare więc 29,2 , więc jak z redukcją to smica, a jak bez to zostaje roox (240zł) i tune z tego co znalazłem

Pzreczytaj temat od gory do dolu...

Post nr 4

Napisano

harpoon zapodaj fote swojego roweru :P

zapodam fotke jak pozmieniam reszte asortymentu :)

czekam z niecierpliowścia na zestawik do odpowietrzania przewodów od ArniKa.

Aktualnie mam lekko oplecioną ramę przewodem ;-)

Foty niedługo wrzucę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...