arekm Napisano 8 Lipca 2013 Napisano 8 Lipca 2013 Witam. Planujemy z żoną zakupić rowery do rekreacyjnego wykorzystania w mieście (60%) oraz otaczających lasach, parkach (40%). Chcielibyśmy jeździć z córką (15kg) w foteliku. Upatrzyliśmy sobie: Unibike Viper GTS (dla mnie + zamontowany fotelik) oraz Unibike Viper LDS (dla żony) Teraz się zastanawiam czy rower crossowy z wąskimi, "cienkimi" oponami to nie będzie pomyłka z córką jadącą w foteliku (komfort jazdy itd) ?Alternatywa to MTB np. Unibike Evolution dla mnie, żona nadal Viper LDS. Oczywiście przy podanych modelach się nie upieramy. Budżet to 2000PLN +- 300PLN na każdy z rowerów.Pozdrawiam,
arekm Napisano 9 Lipca 2013 Autor Napisano 9 Lipca 2013 Viper LDS okazał się za duży. Rama max 16", a takich Unibike nie robi. (pomińmy milczeniem podejście unibike do tematu - w tym sezonie nie produkują już np viperów, będą w następnym).Znalazłem też wątek o crossie i wożeniu dziecka z foteliku. Piszący twierdzili, że żadnego problemu z tym nie ma więc dylemat z zapytania odpadł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.