Skocz do zawartości

[wyprawa] Pola namiotowe na trasie Świnoujście-Hel

scibor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam w planach przejazd wyzej wymieniona trasa w pierwszych dniach sierpnia. Jako ze moje doswiadczenia dotyczace wypraw rowerowych jaki i samych wypraw z noclegami pod namiotem sa bliskie zeru, poszukuje wszelkich informacji ktore moga okazac sie przydatne.

Czy moze ktorys z forumowiczow jest w stanie polecic badz odradzic konkretne pola namiotowe ?

Czy z jakis powodow powinienem unikac organizowania noclegow w jakis konkretnych miejscowosciach ?

Na ta chwile inne pytania nie przychodza mi do glowy, ale moze w momencie czytania kolejnych odpowiedzi pojawia sie nowe.

Z gory dziekuje za wszelkie informacje i pomoc.

Pozdrawiam:

Michał Ścibor

Jeśli chcecie bardzo tanio to polecam w "drogich" Międzyzdrojach pole namiotowe w  "OW Gromada - Pod Topolami". Ja byłem w zeszłym roku sam i za rozstawienie dość dużego namiotu i własny pobyt płaciłem 8 zł/ doba (zniżka studencka)!! Taniej się chyba już nie da :)

Co prawda sanitariaty słabe lub bardzo słabe, ale akurat dla mnie nie miało to tak dużego znaczenia. Polecam wam pojechać tam sobie na 3 dni i wypocząć przed lub po wyprawie. 

PS do morza blisko! :D

W Ustce z kolei polecam camping/ pole namiotowe "Borowinka". Bardzo miła obsługa, schludne sanitariaty fajny teren do rozbicia namiotu. Koszt 17 zł, czyli też tanio! 

Dalej na wschód nic nie polecę- spałem w Łebie i na Helu - tu czy tam musiałem płacić 25-28 zł/ doba. Na Helu spałem w HelKampie- nie polecam- 28 zł, a ziemia taka skorupa że nie szlo wbić śledzi i kuuuupe ludzi.... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...