Skocz do zawartości

[Amortyzator] Przód i wysuwajace sie koło

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałby zaznaczyć ze niewiem czy w dobrym dziale umieszczam ale mam problem z amortyzatorem i kołem przednim.

Problem jest taki że wkładam koło w widelec(RS Recon) zaciskam mocno "szybkozłaczką" - pare ostrych hamowań i koło widać sie przekrzywia, wiec otwieram szybkozłączke i czuć ze koło z powrotem wskakuje na miejsce.

Hamulce mam Elixir R, tarcze XT 180mm, widelec Recon 120mm -siła hamowania jest duża, bo na koło wyrywa

Pytanie czy też tak macie czy ja mam coś nie tak? Jaka może być przyczyna?

Miałem wcześniej inny amor, co prawda też Recon, ale nie było problemu -zmieniłem koło i amor, w pierwszej chwili miałem jeszcze zacisk od starego koła i była tragedia(wysuwał sie mocno) teraz ma zacisk od tego koła oryginalny shimano M525 i jest lepiej, ale też sie wysuwa9widać ze ma on wiekszy kołnież, ale jak widać chyba tez za mały.

A mogłby ktoś polecić jakiś w miare zacisk z dużym kołnierzem?

hmm dałem teraz inny zacisk od innego koła -praktycznie nowy od piasty Sram MTH-360 i sie wysówa też.

Myśle jeszcze nad jedną rzeczą, a mianowicie nad srubą w piascie ona też ma te zabki, ale wyglądaja na troche przytarte - może to bardziej przez tą srube piasty od wewnetrznej strony tak popuszcza? No chyba ze mam za słabo zaciskam, moze trzeba dać na hama i będzie trzymać wtedy? hample mam ostre bo wywalają na koło przy małej sile nacisku na klamke przy amortyzatorze 120mm a propo Elixir'y R mogę polecić:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...