Skocz do zawartości

[zakup] do 300zł, koła

dominik0987

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Potrzebuje kompletu kół (tzn. rafki) pod Vki za max 300 zł, totalnie jestem niezorientowany w temacie dlatego też proszę was o pomoc. Zastosowanie MTB, szukam czegoś wytrzymałego. Proszę o konkretne i oczywiście realne propozycje :) 

Napisano

twierdzisz że lepsza od tych co ja pokazywałem

Tego ci nie powiem, ale mam takie kola Kandsa na tych samych piastach co ci dalem w linku i z tej samej firmy je kupowalem, tyle ze w rozmiarze 28 bo do trekinga, i przy mojej wadze 86 kg i po calym sezonie jazdy nawet nie wymagaly centrowania. Ja osobiscie jestem z nich bardzo zadowolony. 

Napisano

lozyska maszynowe tzn ze ta so pelne zamkniete lozyska, a nie kulkowe dociagane konusami. Praktycznie bezobslugowe, maja dluzsza zywotnosc, a jak sie rozpadna to wymieniasz takie lozysko i po sprawie. 

Napisano

zastanawiam się które brać te Kands czy mach 1 oba komplety są na tej samej piaście i szprychach. W tych Kands koleś mi pisał że koła centrowane ;) więc plus dla niego a nie wiem jak w tych drugich 

Napisano

Wątpię żeby ktoś poważny sprzedawał koła nie centrowane.
Mam w MTB koła na obręczach Mach. Przejechałem jak do tej pory na nich 3.5 tys i narzekać nie mogę. Co prawda z tylu 3 szprychy poluzowaly się w jednym miejscu po takim dystansie, lecz nie doprowadziło do scentrowania koła, a same dociagniecie to 2 min.

Ale co prawda to nie jest sprawa obręczy :-)

Wysłane z mojego Pentagram Monster za pomocą Tapatalk 4

P.S.

Oczywiście na piastach Novatec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...