Darek1990 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Siema Ostatnio postanowiłem sam przeserwisować swojego XCM'a v3 RL. Ładnie go rozebrałem,tzn odkręciłem dolne lagi,wyczyściłem je,uszczelki itd,nasmarowałem tak samo mniej więcej jak było i po złożeniu jest dużo sztywniejszy niż był przedtem.Przy ugięciu wstępnym nic nie majstrowałem,żadnymi śrubkami etc się nie bawiłem.Smar jakiego użyłem to zwykły łt-43 czyt tawot który polecił mi pan w serwisie.Teraz gdy jest ciepło amorek zawsze chodził bardzo miękko i byłem z niego bardzo zadowolony pomimo obiegowej opinii,może ktoś z Was rozszyfruje co może byc z nim nie tak?Czy to ten smar ma za dużą lepkość i to może wpływać na prace amorka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter2569 Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 A wlewałeś olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMtown Napisano 7 Lipca 2013 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 To jest raczej wina lekkości smaru i przez to amorek gorzej pracuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek1990 Napisano 7 Lipca 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 A wlewałeś olej? nie był zalewany i raczej nie będzie. To jest raczej wina lekkości smaru i przez to amorek gorzej pracuje właśnie to rozważam,rozbiore go znowu, wyczyszcze ze smaru i zobacze jak bd chodził ;/ Jeżeli to nie pomoże to sam nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi