Skocz do zawartości

[Tarcze hamulcowe] - Shimano SM-RT30 vs SM-RT53 vs SM-RT54

andrzejl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z moją tarczą z tyłu bo raczej jest krzywa w jednym miejscu  (SM-RT53 - 160 mm)  bo żadne ustawienie, przestawienie zacisku moich hydraulików BR-M486 nie jest wstanie zapobiec obcieraniu. Kilka pytań poniżej:

• Obecnie używam tarcz centerlock SM-RT53 -  czy odczuję jakąkolwiek różnicę kupując SM-RT54 albo SM-RT30. One chyba tylko inaczej wyglądają ale właściwości są takie same. 
  • Nie kumam po co Shimano wypuszcza 3 rodzaje tarcz ? Tylko różnią się wyglądem ?
  • Wszyscy piszą, że te tarcze są TYLKO !!! do klocków żywicznych. Właśnie zakupiłem półmetaliki A2Z więc pytam czy po przejechaniu przykładowo 100 km tarcze będą zjechane ? Czy macie doświadczenia w używaniu do tych tarcz klocków półmetalicznych ?

Z góry dzięki za odpowiedź. 

Tarcze nie będą zjechane raczej nawet po 10 tysiącach :)

Wielość modeli pozwala zróżnicować ceny i dopasować produkt do pozostałej palety w ofercie, np zastosować różne tarcze do różnych hamulców. 

Modele 30 i 54 różnią się od 53 i mają ze sobą sporo wspólnego - inną stylistykę, "ładną". To nowe produkty w ofercie Shimano, 53 to starszy model, przy którym nie przywiązywali aż takiej wagi do wyglądu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...